Δελτια Τυπου

Αναφορές Στ. Γκίκα προς Βαρουφάκη για φλέγοντα ζητήματα της Κερκυραϊκής Οικονομίας (ΦΠΑ-Τελωνείο)

Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2015
Δύο Αναφορές προς το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας.

Το αίτημα των επαγγελματιών του Τουρισμού του Ιονίου για ίση μεταχείριση στον μειωμένο ΦΠΑ όπως ισχύει στο Αιγαίο, είναι το αντικείμενο της πρώτης Αναφοράς. Όπως προκύπτει από επιστολή Ξενοδόχων και Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων στα νησιά του Ιονίου, εκφράζεται το αίτημα για αντίστοιχη προνομιακή μεταχείριση σχετικά με την φορολόγησή τους, αφού όπως στο Αιγαίο, έτσι και στο Ιόνιο υπάρχουν νησιά με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και με προβλήματα συγκοινωνίας, αφού και αυτά ανήκουν σε άγονες γραμμές.

Η δεύτερη αφορά στην έλλειψη Υπαλλήλων στο Τελωνείο Κέρκυρας, ένα σοβαρό πρόβλημα, αφού το νησί μας αποτελεί βασική πύλη εισόδου της Χώρας από τα δυτικά, το οποίο αποτυπώνεται σε έγγραφο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, 16ο Περιφερειακό Τμήμα Ιονίων Νήσων. Ενώ προβλέπονται 16 οργανικές θέσεις για το Τελωνείο Κέρκυρας, σήμερα στελεχώνεται με μόλις 9 Υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 2 είναι αποσπασμένοι σε άλλες Υπηρεσίες.