Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στον ΟΛΚΕ και στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2013
Συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς της Κέρκυρας, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ Σωτήρη Βλάχο, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Αναπληρωτή Δήμαρχο Γιώργο Πανταζή. Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για τα θέματα αρμοδιότητάς τους και συζήτησε ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και ευρύτερα τους πολίτες και τους επισκέπτες του νομού μας. Συγκεκριμένα από τον Πρόεδρο του ΟΛΚΕ, ενημερώθηκε για την πρόοδο των έργων στο λιμένα Κέρκυρας, την τουριστική κίνηση, ενώ συζήτησε το θέμα του φορέα διαχείρισης των «ορφανών» λιμανιών, καθώς και διατάξεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου για τα Θαλάσσια Σκάφη Αναψυχής, που ενδιαφέρει την Κέρκυρα ως κατεξοχήν τουριστικός προορισμός. Αντίστοιχα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο νησί, για τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καθυστερούν τις προμήθειες και τις αναθέσεις έργων, την οικονομική κατάσταση του Δήμου, τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, κλπ.

Μετά τις επισκέψεις, ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι Αύγουστος. Ο μήνας που η Κέρκυρα και τα άλλα νησιά μας, φιλοξενούν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και θα πρέπει η εικόνα που παρουσιάζουν να είναι η καλύτερη δυνατή. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα είναι πολλά και φαίνονται. Στο πλαίσιο αυτό μετέφερα στον κ. Αντιδήμαρχο αιτήματα και παράπονα πολιτών κυρίως για προβλήματα της καθημερινότητας, όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην εκτέλεση ορισμένων έργων παρέμβασης του Δήμου στην περιφέρεια, κλπ, και ζήτησα επιτάχυνση στην αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων (πχ. αποκομιδή σκουπιδιών, ανακύκλωσης, επισκευή φωτισμού κ.α.). Όλα αυτά και άλλα πολλά, είναι βεβαίως γνωστά στην Δημοτική Αρχή, που προσπαθεί, αλλά είτε λόγω των κινητοποιήσεων των τελευταίων εβδομάδων, είτε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών – παράδειγμα με την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια – είτε λόγω έλλειψης πόρων, είτε άλλων προβλημάτων, η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται εύλογα οι πολίτες. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα. Βέβαια και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν, περιποιούμενοι τις ιδιοκτησίες τους και τηρώντας τους νόμους και τις οδηγίες των τοπικών αρχών…

Τώρα, σε ότι αφορά στον ΟΛΚΕ ενημέρωσα τον κ. Βλάχο για την πρόσφατη επίσκεψή μου στον Υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ η συζήτησή μας περιεστράφη γύρω από τα έργα στο λιμάνι τα οποία προχωρούν κανονικά, γεγονός πολύ ευχάριστο, επίσης για την προοπτική ο ΟΛΚΕ να αναλάβει και την διαχείριση των λεγόμενων «ορφανών» λιμένων με αλλαγή της χερσαίας ζώνης του ΟΛΚΕ και τι ακριβώς συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη, για το νομοσχέδιο για τα Θαλάσσια Σκάφη Αναψυχής, και φυσικά για την ιδιαίτερα ενθαρρυντική φετινή κίνηση στο λιμάνι που περιμένουμε νέο ρεκόρ επισκεπτών Κρουαζιέρας αφού θα ξεπεράσουν τις 670 χιλιάδες. Ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ διετύπωσε – και δικαίως – τον προβληματισμό του για την προοπτική ανάληψης από τον Οργανισμό των 33 «ορφανών» λιμένων του νησιού μας , τονίζοντας ότι ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει επιβάλλει στον ΟΛΚΕ δραστική περικοπή δαπανών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για το θέμα αυτό σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».