Δελτια Τυπου

Επίσκεψη του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κέρκυρα

Επίσκεψη εργασίας στην Κέρκυρα πραγματοποίησε σήμερα ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.Πε.), Ιωάννης Καρβέλης.

Συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, ο Διοικητής επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου είχε ευρεία ενημέρωση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, Φοίβο Καρκαβίτσα και μέλη του Δ.Σ., εκπροσώπους της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και των Κλινικών, καθώς και από εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων, αρμόδιο για θέματα υγείας, Κώστα Ζορμπά, όπου ετέθησαν ζητήματα που απασχολούν τις δομές Υγείας της Κέρκυρας, δηλαδή τα Κέντρα Υγείας, το Γενικό Νοσοκομείο, οι ΤΟΜΥ κλπ.

Συνεχίζοντας την επίσκεψή του, ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Κέρκυρας, όπου ενημερώθηκε από τον Επιστημονικό Διευθυντή, Αλέξανδρο Γαρδικιώτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη δομή, ενώ συναντήθηκε και με το τον Σύλλογο Γενικών Ιατρών Κέρκυρας.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο Διοικητής της 6η Υ.Πε. εξέφρασε τη βούληση του Υπουργείου Υγείας να ενισχυθούν οι δομές Υγείας στην Κέρκυρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και δήλωσε ότι θα είναι αρωγός στην επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τις υποδομές των δομών Υγείας. Εξήγγειλε δε, ότι την επόμενη εβδομάδα η τεχνική υπηρεσία της 6ης Υ.Πε. θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα στις υποδομές.  

Από την πλευρά του, ο κ. Γκίκας ευχαρίστησε τον Διοικητή για την αμεσότητα που επιδεικνύει στην αντιμετώπιση ζητημάτων που τίθενται. Έκανε λόγο για «μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, ώστε πολύ σύντομα η εικόνα των δομών Υγείας στην Κέρκυρα να είναι βελτιωμένη, ιδίως στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Υγείας που το έχει άμεσα ανάγκη.» 

Σε ότι αφορά στο φλέγον ζήτημα που αφορά στις πέντε θέσεις επικουρικών ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που έληξε η σύμβαση, τόσο ο Βουλευτής όσο και ο Διοικητής της 6ης Υ.Πε. διευκρίνισαν πως το θέμα επιλύθηκε και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν νέες συμβάσεις.