Δελτια Τυπου

Μήνυμα Στ. Γκίκα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θεσπίστηκε για την ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής αλλά και πολιτιστικής συμβολής του Τουρισμού στην ευημερία της διεθνούς κοινότητας.

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, γνωρίζουμε πολύ καλά τα οφέλη και την επίδραση που έχει ο Τουρισμός στην ζωή μας.

Στόχος, τόσο της Πολιτείας και της Κοινωνίας όσο και των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου οφείλει να είναι η διεκδίκηση και η προσφορά ενός υγιούς τουριστικού προϊόντος, το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας. 

Θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.» Καθώς στην Χώρα μας, το ¼ του ΑΕΠ προέρχεται από τον Τουρισμό και σχεδόν το 26% των κατοίκων της απασχολείται σε αυτό τον κλάδο, έχουμε κάθε λόγο να προβούμε στην περαιτέρω στήριξή του, επιδιώκοντας την βιώσιμη ανάπτυξη του Τουρισμού και την αύξηση της απασχόλησης.

Ωστόσο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού βρίσκει και τον Νομό Κερκύρας να μετρά τις πληγές του από την πτώχευση της Τhomas Cook. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις σοβαρότατες  επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κατάρρευση αυτού του κολοσσού, προσωπικά, έχω καταθέσει προτάσεις προς τα Υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών, προκειμένου να ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου που έχουν υποστεί σοβαρότατη ζημία. 

Μέλημα όλων μας είναι η δημιουργία στέρεων βάσεων για την περαιτέρω ανάδειξη του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και την Κυβέρνηση προχωράμε στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στις υποδομές του Νομού, σε συνεργασίες με σοβαρούς επενδυτές και στις απαραίτητες φορολογικές παρεμβάσεις, προκειμένου το τουριστικό μας πακέτο να γίνει πιο ανταγωνιστικό.»