Δελτια Τυπου

Άνοιξε ο Φάκελος για την Μεταφορά των Φυλακών Κέρκυρας εκτός Αστικού Ιστού

Διήμερη επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, κ. Άδωνις Ιορδανίδης, προκειμένου να συναντηθεί με θεσμικούς φορείς και να επισκεφθεί δημοτικά οικόπεδα, κυρίως, που προτείνονται για την ανέγερση νέων Φυλακών. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε συνέχεια συνάντησης που είχε μαζί του ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας και κατά την οποία έθεσε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη μεταφοράς των Φυλακών Κέρκυρας εκτός αστικού ιστού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιορδανίδης συναντήθηκε με την Διευθύντρια των Φυλακών, Ευθυμία-Λαμπρινή Σταύρου προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά για τα χαρακτηριστικά και την δυναμικότητα των Φυλακών Κέρκυρας, διαπιστώνοντας παράλληλα τα προβλήματα από το γεγονός ότι βρίσκονται εντός της Πόλης. Συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκο Μουζακίτη, την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και τον Αντιδήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Θεοφάνη Σκέμπρη. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννη Κοντό και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Υπουργού επισκέφτηκε στην συνέχεια δημοτικά οικόπεδα, αλλά και ενδεικτικά κάποια ιδιωτικά, που προτείνονται για την ανέγερση των νέων Φυλακών. Τα οικόπεδα βρίσκονται στους Δήμους Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας.

 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Τεχνικού Συμβούλου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Πραγματοποιήθηκε αυτό το διήμερο η επίσκεψη του Τεχνικού Συμβούλου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Άδωνι Ιορδανίδη στην Κέρκυρα. 

 

Ο κ. Ιορδανίδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με θεσμικούς φορείς της Κέρκυρας, δηλαδή με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και με την νέα Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου. Επισκέφθηκε επιπλέον δημοτικά οικόπεδα – και κάποια ιδιωτικά – διαμορφώνοντας προσωπική εικόνα για τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται και για τα χαρακτηριστικά τους. Σαφώς, θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη εξέτασή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

 

Σημειώνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συμφωνούν ότι οι Φυλακές πρέπει να μεταφερθούν εκτός του αστικού ιστού. Η επίσκεψη του Τεχνικού Συμβούλου του Υπουργού στην Κέρκυρα σηματοδοτεί την εκκίνηση της διαδικασίας, την οποία θα παρακολουθούμε στενά. Σύντομα θα ακολουθήσουν νέες ανακοινώσεις για την εξέλιξη του ζητήματος.»