Δελτια Τυπου

Απάντηση Στέφανου Γκίκα στον Τέρενς Κουίκ

Δευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2014
Ο Στέφανος Γκίκας σχολιάζοντας την Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, για το ΕΚΑΒ, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Με έκπληξη διάβασα στον τοπικό τύπο την Ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ, κ. Τέρενς Κουίκ, για το ΕΚΑΒ, ο οποίος φαίνεται ότι όψιμα ανακάλυψε την Κέρκυρα. Λυπούμαι διότι οι τοπικοί του εδώ πολιτικοί φίλοι – αν και με γνωρίζουν – δεν τον συμβούλεψαν σωστά, με αποτέλεσμα να στραφεί εναντίον μου με εκφράσεις απίστευτου λαϊκισμού, συκοφαντίες και προσβολές.

Τώρα για να αποκατασταθεί η αλήθεια, πράγματι μετά την επίσκεψή μου στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, δήλωσα επί λέξει ότι ο κ. Παπαγιαννίδης «μου ανακοίνωσε, ότι η Κέρκυρα ενισχύεται με δύο ολοκαίνουργα ασθενοφόρα και με πρόσληψη δύο τουλάχιστον διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρου».

Και είναι νομίζω αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης ζήτησα αύξηση του αριθμού των διασωστών, όπως επίσης επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, μετά την επικοινωνία που είχα τόσο με εργαζόμενους στο τοπικό ΕΚΑΒ, όσο και με τον κ. Παπαγιαννίδη, θεώρησα σκόπιμο να στείλω ειδική επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014, με την οποία και ζητώ αύξηση των διασωστών. Επίσης σε συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡΤ την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, τόνισα την αναγκαιότητα αύξησης του αριθμού των διασωστών στην Κέρκυρα, θέτοντας θέμα διεκδίκησης και καυτηρίασα το γεγονός ότι π.χ. στο ΕΚΑΒ Ρόδου υπηρετούν τα διπλάσια περίπου άτομα.

Κατόπιν τούτου επιστρέφω στον κ. Κουίκ τις «κόσμιες» εκφράσεις του: «με απίστευτο μνημονιακό θράσος», «βάζουν μνημόνια και κόμμα, πάνω από τα δίκαια συμφέροντα του νησιού», «κατάπιε αμάσητη την «προσφορά» των δύο που του πέταξε κατάμουτρα ο εντολοδόχος των μνημονίων Πρόεδρος του ΕΚΑΒ», «δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της Κέρκυρας…» κλπ, και του επισημαίνω ότι κατανοώ την αγωνία του για τα χαμηλά ποσοστά των ΑΝΕΛ στην Κέρκυρα και για τις τάσεις διάλυσης που παρουσιάζει το κόμμα του, αλλά με το να στρέφεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο εναντίον μου, να είναι σίγουρος ότι οι ΑΝΕΛ στην Κέρκυρα μόνο να κερδίσουν δεν έχουν.

Βεβαίως στην συγκεκριμένη περίπτωση, η προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, αλλά να γίνεται μέσα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και όχι του πολιτικού «κανιβαλισμού».

Περίμενα ότι ο κ. Κουίκ θα ήταν πιο προσεκτικός.»