Ας κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική του για τον Τομέα της Υγείας στο νησί…


Σε απάντηση του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε ο Τομέας Υγείας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας μετά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, ο κ. Γκίκας σχολίασε:

«Φαίνεται ενοχλημένη η Επιτροπή Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις μου για τις υπηρεσίες  Υγείας στο νησί μας.

Αντί απαντήσεως τους προτρέπω να δουν τις εικόνες που μεταδόθηκαν χθες από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό με μεταφορά τραυματία τροχαίου ατυχήματος από πυροσβέστες και αστυνομικούς στη Λευκίμμη πάνω στην καρότσα αγροτικού οχήματος, γιατί δεν υπήρχε Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.  Όλα αυτά τον 21ο αιώνα σε έναν από τους πιο προβεβλημένους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας….

Ας κάνουν λοιπόν την αυτοκριτική τους, γιατί οι δεσμεύσεις του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μυλωνά, παρουσία σύσσωμου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία του Τομέα Νότου του ΕΚΑΒ έμειναν στα χαρτιά.

Σε κάθε περίπτωση επειδή δεν με εκφράζει η “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση”, αναγνώρισα τα όποια θετικά βήματα έχουν γίνει. Όμως η αλήθεια είναι, ότι και η επανασύσταση της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων χρειάζεται, και η διαφορετική μεταχείριση του Νοσοκομείου μας στο πλαίσιο της νησιωτικότητας απαιτείται, και η στελέχωση του Νοσοκομείου και του ΕΚΑΒ με επιπλέον προσωπικό είναι απαραίτητη, και η σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας είναι εκ των ουκ άνευ (αφού πχ. 5 μήνες τώρα εγκιβωτισμένος ιατρικός εξοπλισμός παραμένει στους διαδρόμους…), και φυσικά η αναγκαιότητα για μείωση των διακομιδών είναι απαραίτητη…

Όσον αφορά στο όραμά μας για την Υγεία, προτρέπω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στο κόπο να μελετήσουν το Πρόγραμμά μας που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο… 

Και είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ΝΔ σε σύντομο χρόνο θα βελτιώσει την γενικότερη εικόνα των υπηρεσιών Υγείας στο νησί…».