Δελτια Τυπου

Δήλωση Στέφανου Γκίκα για την Απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Σε δηλώσεις για την απώλεια του πρ. Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προέβη ο τ. Βουλευτής της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας:

«Από σήμερα η Ελλάδα είναι φτωχότερη. Ο τελευταίος των μεγάλων πολιτικών του 20 Αιώνος έφυγε. Ο άνθρωπος που υπηρέτησε με σθένος την Πατρίδα και διετέλεσε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το 1946 μέχρι το 2004. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πολιτικός και Πρωθυπουργός που έγκαιρα προέβλεψε το μέγα πρόβλημα του χρέους και πρότεινε λύσεις, διέγνωσε έγκαιρα τις παθογένειες της οικονομίας, διείδε την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και προέτρεψε το πολιτικό σύστημα να προχωρήσει στις αναγκαίες τομές. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε. Οι λαϊκιστές της εποχής – τύπου Σταμούλη και Κολλά, κλπ, – έφεραν ανυπέρβλητα εμπόδια. Ήταν αναμφίβολα μπροστά από την εποχή του. Η πολιτική του παρακαταθήκη είναι τεράστια. Σήμερα φεύγει δικαιωμένος.
Αλλά και για εμάς τους Κερκυραίους ήταν σημαντικός ο αείμνηστος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Με τα μεγάλα έργα που προγραμμάτισε και έγιναν για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκής Ένωσης) το 1994 στην Κέρκυρα, άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του και εδώ. Έργα μεγάλα, ουσιαστικά και χρήσιμα που προβάλλουν την Κέρκυρα και την Ελλάδα.
Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης που θα τον σκεπάσει….».