Δελτια Τυπου

Δήλωση Στ. Γκίκα για το Θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Η δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανου Γκίκα, για το θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά:

«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε μία πολυετή, γενναία και αξιοπρεπή μάχη με τον καρκίνο που μας συγκίνησε όλους. Μιλώντας ανοιχτά για την ασθένειά της έδωσε δύναμη και θάρρος σε πολλούς συνανθρώπους μας. 

Ως πολιτικός, η Φώφη Γεννηματά κέρδισε τον σεβασμό όλων μας, δουλεύοντας σκληρά, με ήθος και εντιμότητα για το καλό του τόπου μας. Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω από κοντά το αξιοσημείωτο έργο που επιτέλεσε ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. 

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολιτικής της πορείας, εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, ήταν υπέρμαχος του ποιοτικού πολιτικού λόγου καταθέτοντας επιχειρήματα και προτάσεις, ενώ στάθηκε απέναντι στον λαϊκισμό. 

Συνυφασμένη με την πολιτική της πορεία θα μείνει ο αγώνας της για την αναβάθμιση και την εξέλιξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένα έργο που ξεκίνησε ο πατέρας της, Γεώργιος Γεννηματάς και στο οποίο πίστευε βαθιά, τονίζοντάς το με κάθε ευκαιρία στη Βουλή.

Η σοβαρή και αξιοπρεπής παρουσία της θα λείψει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους συνεργάτες της και στο ΚΙΝΑΛ.»