Δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα

Μετά την απρόσμενη τροπή που πήρε η υπόθεση της βουλευτικής έδρας της Κέρκυρας, ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις πολλές διαβεβαιώσεις ότι η δεύτερη έδρα της Κέρκυρας, είχε «κλειδώσει» στη Νέα Δημοκρατία, όπως πληροφορήθηκα, μια τελευταία εκλογική «καραμπόλα» στις 04.30 το πρωί της Δευτέρας, άλλαξε την κατάσταση. Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά φαίνεται ότι η «έδρα» πηγαίνει τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση επιθυμώ να ευχαριστήσω, όλους τους φίλους, τους συνεργάτες, τους απλούς πολίτες που στάθηκαν δίπλα μας, όλο αυτό το διάστημα, που μας εμπιστεύτηκαν, μας πίστεψαν και μας βοήθησαν σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια των δύο συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων. Προσπάθεια που έγινε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομικούς πόρους και βασισμένη στην εθελοντική προσφορά πολλών νέων ανθρώπων.

Είναι αλήθεια ότι φτάσαμε πολύ κοντά στο να δικαιωθούμε και τις δύο φορές, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Δεν πτοούμαστε όμως. Όπως είπα και στις πρώτες δηλώσεις μου, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί από όποιο μετερίζι και αν βρεθώ, για την Πατρίδα μας που περνά δύσκολες στιγμές, αλλά βεβαίως και για την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά μας, που τα προβλήματα είναι πολλά, η ανεργία καλπάζει και πολλές ευκαιρίες χάνονται.

Όλο αυτό τον καιρό αγωνιστήκαμε για τη Νέα Δημοκρατία, για να μπορούμε σήμερα να ελπίζουμε, ότι η νέα κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, θα οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και υπευθυνότητα στην ανάπτυξη και στην ανάκαμψη. Ο αγώνας αυτός θα είναι εξαιρετικά δύσκολος και η βοήθεια όλων μας είναι αυτονόητη.

Οι Έλληνες μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Εύχομαι τέλος κάθε επιτυχία στους εκλεγέντες Βουλευτές.»