Δελτια Τυπου

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ FREMM

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κέρκυρας και στον τηλεοπτικό σταθμό START MEDIA, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ και πρ. Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΑ, Στέφανος Γκίκας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο ζήτημα των Γαλλικών Φρεγατών τ. FREMM.

Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι: «ο ερασιτεχνισμός που επέδειξε η κυβέρνηση είναι πρωτοφανής που δεν συνάδει με κυβέρνηση σοβαρής  χώρας».

«Πως είναι δυνατόν» διερωτήθηκε, «να υπάρχει τέτοια ασυνεννοησία μεταξύ ΥΕΘΑ, ΑΝΥΕΘΑ και Μαξίμου για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, τη στιγμή μάλιστα που τα πράγματα με την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο είναι ιδιαίτερα προβληματικά?».  Και συνέχισε λέγοντας ότι, «αντί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να διαψεύσει τον Αναπληρωτή Υπουργό άμεσα και να λήξει εκεί το θέμα –  καταγραφόμενο ως ένα λάθος του ΑΝΥΕΘΑ –  άφησαν επί μέρες,  πολιτικά κόμματα, αμυντικούς αναλυτές, στρατιωτικούς, δημοσιογράφους, κλπ, κλπ, να κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων, τον Ελληνικό και ξένο τύπο να αναλώνει “τόνους μελάνι”, για να έλθει το πρώτο “χαστούκι” με την  δήλωση άγνοιας της Γαλλίδας Υπουργού Άμυνας και εν συνεχεία οι κυβερνητικές και υπουργικές διαψεύσεις, διασύροντας παντελώς την χώρα και προκαλώντας θυμηδία στους γείτονές μας…

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε παραιτηθεί ο Υπουργός ή ο Αναπληρωτής, αλλά είπαμε, εδώ είναι η χώρα του κ. Τσίπρα!».

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έγκριση μόνον ενός «μίνι» εκσυγχρονισμού των Φρεγατών τ. ΜΕΚΟ του ΠΝ, χαρακτήρισε «λανθασμένη» μια τέτοια  απόφαση, επιμένοντας ότι «ο πλήρης εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής των συγκεκριμένων Φρεγατών είναι επιχειρησιακά απαραίτητος» και ότι «εκπτώσεις σε αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να γίνουν».

Τέλος, ερωτηθείς για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Γκίκας χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Τουρκίας «απαράδεκτη, μη συμβατή με χώρα που ανήκουμε στην ίδια διεθνή Συμμαχία και σίγουρα μη συμβατή με την όποια έννοια “καλής γειτονίας”». Εκτίμησε δε ότι «με τον τρόπο αυτό ο Ερντογάν πιστεύει ότι “ταπεινώνει” την χώρα μας και ικανοποιεί το ακροδεξιό του ακροατήριο, ενόψει των επερχόμενων τουρκικών εκλογών…».