Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στους Οθωνούς 

Επίσκεψη στους Οθωνούς πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Οθωνών Δημήτρη Κατέχη τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σπύρο Φιλοκάλη και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου. 

Στη σύσκεψη που ακολούθησε ετέθησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα των Οθωνών με πρώτο το ζήτημα της ολοκλήρωσης του λιμένος, την δημιουργία Φυλακίου των Ειδικών Δυνάμεων του ΣΞ, την λειτουργία του Ελικοδρομίου κ.α.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με χαρά επισκέφτηκα για άλλη μια φορά τους ακριτικούς Οθωνούς όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αντιδήμαρχο κ. Κατέχη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και να συζητήσουμε επί της ουσίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί και να προωθήσουμε λύσεις. Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του λιμένος, με επιστολή μου εδώ και καιρό έχω ζητήσει από τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή την ένταξή του στα Στρατηγικά Σημεία Εθνικών Μεταφορών και έχω λάβει θετική απάντηση.

Είμαι σε άμεση επαφή με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την κα Ρόδη Κράτσα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο και φυσικά με την Δήμαρχο Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου, ώστε η κατασκευή του Λιμένα να ενταχθεί το συντομότερο δυνατόν στο ΕΣΠΑ. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Σε ό,τι αφορά στο Φυλάκιο των Ειδικών Δυνάμεων του ΣΞ, μετέφερα στον κ. Αντιδήμαρχο την επιθυμία του ΓΕΕΘΑ, όπως το Φυλάκιο να έχει ως έδρα τους Οθωνούς, αλλά θα πρέπει να βρεθεί κατάλληλο κτίριο εντός της κύριας αστικής περιοχής.

Για την λειτουργία του Ελικοδρομίου, θα επικοινωνήσω με την ΥΠΑ για τον έλεγχο του μηχανήματος automatic light sensor που έχει βλάβη.

Είχα την ευκαιρία επίσης να ενημερώσω το Τοπικό Συμβούλιο και να ανταλλάξουμε απόψεις για ευρύτερα ζητήματα όπως τα Εθνικά θέματα, η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, κλπ.»