Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στέφανου Γκίκα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας

Επίσκεψη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας (ΚΛΚ) πραγματοποίησε χθες ο τ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη Τάσο Σχοινά, την Υπολιμενάρχη Πλωτάρχη Κατερίνα Πολυμερά και συνεργάτες τους και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν την Λιμενική Αρχή, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Γκίκας στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε:

«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή επισκέφτηκα σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και ενημερώθηκα από τον Λιμενάρχη Πλωτάρχη Τάσο Σχοινά και τους συνεργάτες του για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, τα προβλήματα και τα εκκρεμή ζητήματα του Λιμεναρχείου μας.

Η επόμενη περίοδος είναι η δυσκολότερη του χρόνου για το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα μέσα προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στο επιχειρησιακό τους έργο. Θεωρώ λοιπόν ότι επιχειρησιακά, θα βοηθήσει τόσο η περαιτέρω αναβάθμιση των πλωτών μέσων που έχουν διατεθεί στο ΚΛΚ, όσο και η αύξηση του παγίου χορηγήματος για την αποκατάσταση των ζημιών που σημειώνονται σωρηδόν στα πλωτά μέσα τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι ένα θέμα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας θα πρέπει να δει σοβαρά.

Να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα, εκτός από τα αυξημένα “συνήθη “έργα του Θέρους, που αναφέρονται στον θαλάσσιο Τουρισμό, στην κίνηση Λιμένων – π.χ. θα έχουμε στην Κέρκυρα πάνω  από 400 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων -, στην    αλιεία, κλπ, υπάρχει τεράστιο ζήτημα με την διακίνηση ναρκωτικών από την Αλβανία και εδώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Λιμενική Αρχή και στις υφιστάμενες Διοικήσεις, κυρίως των Οθωνών, για τα αποτελέσματα που έχουν φέρει. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι έχουν τους τελευταίους μήνες κατασχεθεί πάνω από 2.000 κιλά ινδικής κάνναβης! Αξίζουν λοιπόν πολλά συγχαρητήρια στο προσωπικό για τις επιτυχίες αυτές.

Ανέφερα στον κ. Λιμενάρχη, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, είμαι στην διάθεσή  του για την προώθηση των όποιων θεμάτων εκείνος κρίνει.

Σύντομα θα επισκεφτώ και τους Λιμενικούς Σταθμούς των Παξών και των Οθωνών».