Επίσκεψη Στέφ. Γκίκα στο Νέο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Μέγαρο

Τρίτη, 30 Δεκέμβριος 2014

Επίσκεψη στο νέο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Μέγαρο Κέρκυρας πραγματοποίησε πριν από λίγα 24ωρα ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας και ευχήθηκε τα «Χρόνια Πολλά» στους εργαζόμενους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες. Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε επίσης με τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων Ταξίαρχο Σπύρο Μαρτίνη και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητος ΕΛΑΣ που αφορούν στην Κέρκυρα.

Mετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα τα νέα ανακαινισμένα κτήρια της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής στο παλαιό Νοσοκομείο και αντάλλαξα τις ευχές με το υπηρετούν προσωπικό. Καταρχάς επιθυμώ να συγχαρώ όλο το προσωπικό για τον υπερβάλλοντα ζήλο τον οποίο επέδειξαν, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών μέσα στο τρέχον έτος, γεγονός που σημαίνει ότι το όφελος της Υπηρεσίας από τα ενοίκια είναι σημαντικό. Βεβαίως υπολείπονται πολλά να γίνουν για να ολοκληρωθούν οι εργασίες τόσο στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στα υπόγεια του κτηρίου. Για το λόγο αυτό, σε συνεννόηση με τον κ. Μαρτίνη, ζήτησα πρόσφατα από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βασίλη Κικίλια, μια επιπλέον χρηματοδότηση – πέραν αυτών που μας ενέκρινε πρόσφατα – και θεωρώ ότι είναι θέμα διαδικαστικό η έγκρισή της. Με τον κ. Μαρτίνη συζήτησα επίσης την δημιουργία στην Κέρκυρα Τμήματος Μεταγωγών, καθότι είμαστε ο μόνος Νομός που διαθέτει Φυλακές, αλλά δεν έχει Τμήμα Μεταγωγών. Επί του θέματος αυτού η άποψη της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι θετική. Βεβαίως η στελέχωση του νέου Τμήματος – εφόσον εγκριθεί – δεν θα γίνει «εκ των ενόντων», αλλά με μεταθέσεις προσωπικού από άλλα μέρη της Ελλάδος.

Επιθυμώ, τέλος, να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για τις σημαντικές επιτυχίες που σημείωσε φέτος στην εξιχνίαση κλοπών και στην καταπολέμηση των ναρκωτικών.

Σε ότι αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επίσης σε συνεννόηση με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων κ. Ι. Κλεφτοσπύρο, θα αιτηθούν επιπλέον κονδύλια για την ολοκλήρωση των εργασιών και την μετεγκατάσταση του επιχειρησιακού βραχίονα της ΠΥ. Βεβαίως και στην ΠΥ Κέρκυρας αξίζουν συγχαρητήρια για τον φετινό θετικό απολογισμό. Ελπίζω και τη νέα χρονιά ο απολογισμός να είναι εξίσου θετικός. Και πάλι χρόνια πολλά.»