Δελτια Τυπου

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο Εμβολιαστικό Κέντρο Β. Κέρκυρας και Συνάντηση με τον Δήμαρχο Β. Κέρκυρας, Γ. Μαχειμάρη

Επίσκεψη στο νέο Εμβολιαστικό Κέντρο Βόρειας Κέρκυρας που θα ξεκινήσει να λειτουργεί από αύριο, Σάββατο 3/4/2021, στο Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και Δημοτικών Συμβούλων. 

Το Εμβολιαστικό Κέντρο Βόρειας Κέρκυρας ανήκει στην εμβολιαστική γραμμή της Pfizer και έχει δυναμικότητα 72 εμβολίων την ημέρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου έχουν προγραμματιστεί ήδη 70 εμβολιασμοί.

Ο Προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας Αγ. Αθανασίου, Βαγγέλης Βλάχος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του Κέντρου και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσής του με νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του. Έθεσε επίσης το ζήτημα επισκευών και συντηρήσεων του κτηρίου. Σημειώνεται ότι τα κονδύλια για τα συγκεκριμένα έργα έχουν ήδη εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ με ευθύνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στην επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βόρειας Κέρκυρας και Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Κούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδάτος, η Αντιδήμαρχος, Σπυριδούλα Κόκκαλη και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νικοπάσχος.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Γκίκας επισκέφθηκε τις Δημοτικές Υπηρεσίες στον Αγρό (ΚΕΠ/ Πολιτική Προστασία), όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ο κ. Μαχειμάρης εστίασε κυρίως στην ανάγκη επισκευής – συντήρησης του δημοτικού οδικού δικτύου, στα προβλήματα ύδρευσης και επεξεργασίας λυμάτων και στην ελλιπή στελέχωση του νέου Δήμου.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις νέες δυνατότητες πραγματοποίησης σημαντικών έργων μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Στο Σχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων η δημιουργία υποδομών επεξεργασίας λυμάτων σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων σε τουριστικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Κέρκυρα. Υπάρχει επιπλέον πρόνοια και για την επισκευή – συντήρηση οδικών δικτύων.

Σε ότι αναφορά στο χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης, ο Στέφανος Γκίκας ενημέρωσε τον κ. Μαχειμάρη, ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Αναφορικά με την στελέχωση του Δήμου, ο Βουλευτής εξήγησε ότι, όπως ισχύει και στην περίπτωση του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένει την τελική έγκριση του οργανογράμματος του Δήμου, προκειμένου να προχωρήσει σε προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου, όπου από αύριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί το Εμβολιαστικό Κέντρο Βόρειας Κέρκυρας. Συνεπώς, από αύριο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η υλοποίηση του Εμβολιαστικού Προγράμματος «Ελευθερία» στην Κέρκυρα. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας και φυσικά τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, για την σημαντική του συμβολή στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Το συγκεκριμένο Εμβολιαστικό Κέντρο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες του Βόρειας Κέρκυρας και με χαρά πληροφορήθηκα ότι για αύριο, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, έχουν ήδη οριστεί 70 ραντεβού, ενώ το Κέντρο είναι δυναμικότητας 72 εμβολιασμών την ημέρα. Αυτό αποδεικνύει ότι η ανταπόκριση των πολιτών είναι μεγάλη.

Κατά την συνάντησή μου με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας, κ. Μαχειμάρη, συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Από την πλευρά μου τον ενημέρωσα για τις νέες δυνατότητες που μας δίνονται μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για την πραγματοποίηση έργων σε τομείς, όπου η Κέρκυρα έχει μείνει πίσω. Πρόκειται για έργα που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύουν παράλληλα το περιβάλλον.»