Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο ΤΕΕ Τμήμα Κέρκυρας, συζητήθηκαν Χωροταξικό, Διαχείριση Απορριμμάτων, Ύδρευση, UNESCO
Επίσκεψη στο ΤΕΕ Τμήμα Κέρκυρας, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας (ΝΔ) Στέφανος Γκίκας την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, όπου ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Τρίαντο και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Μακρή για τα θέματα που απασχολούν το ΤΕΕ και έχουν σχέση με την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.
Η ενημέρωση – συζήτηση περιελάμβανε τις θεματικές: χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ύδρευση και φορέας διαχείρισης παλαιάς πόλης στο πλαίσιο της UNESCO.
Μετά την επίσκεψη ο κ. Γκίκας μιλώντας στα ΜΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ξεκίνησα σήμερα τις επαφές μου με τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας από το ΤΕΕ, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να ανταλλάξω απόψεις με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΤΕΕ για μια σειρά από φλέγοντα θέματα. Πρώτα το χωροταξικό, που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί καμία μελέτη και που θα συμφωνήσω με τον κ. Πρόεδρο, ο οποίος έκανε λόγο για «έλλειψη πολιτικής βούλησης». Είναι απαραίτητος ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός για την σωστή ανάπτυξη ενός τόπου και θεωρώ αναγκαία την επανεκκίνηση των διαδικασιών από το αρμόδιο Υπουργείο.
Σε ότι αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων, εξέφρασα τον προβληματισμό μου, διότι αν και το κύτταρο Τεμπλονίου έχει μόλις έξι μήνες ζωής, εν τούτοις οι διαδικασίες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων καθυστερούν υπέρμετρα και πολύ φοβούμαι ότι το καλοκαίρι θα αντιμετωπίσουμε οξύτατο πρόβλημα. Για το θέμα αυτό στο αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθώ τον κ. Δήμαρχο.
Τώρα επί του θέματος της ύδρευσης, ανέφερα στον κ. Πρόεδρο την πρόθεσή μου, να οργανώσω σε σύντομο χρονικό διάστημα, μια παρουσίαση της λεγόμενης μελέτης “Καλογιάννη” προς τους φορείς της Κέρκυρας, για τη μεταφορά, δηλαδή, νερού από το Μιτσικέλι των Ιωαννίνων, με σωληνώσεις κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και προς την Κέρκυρα, έτσι ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας.
Τέλος, για το μέγα θέμα του φορέα διαχείρισης της Παλαιάς Πόλης στο πλαίσιο της UNESCO, θα συμφωνήσω με τον κ. Πρόεδρο ότι μέχρι και σήμερα η υλοποίηση των «δράσεων» δεν προχώρησε με τους ρυθμούς που θα έπρεπε και συνεπώς αν σύντομα δεν αναληφθούν ενέργειες τόσο από τον Δήμο όσο και από το Υπουργείο Πολιτισμού, το “project Κέρκυρα – UNESCO” κινδυνεύει να απενταχθεί.
Ανέφερα ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, θα προσπαθήσω να προωθήσω τα θέματα αυτά, τα οποία θεωρώ πολύ σημαντικά.
Οι επαφές μου με τους θεσμικούς φορείς του νησιού μας θα συνεχιστούν.”