Εύχομαι στον νέο Σεβασμιώτατο π. Γεώργιο Αλτουβά να συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο των προκατόχων του

Πραγματοποιήθηκε σήμερα – με όλα τα μέτρα ασφαλείας – στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό «Ντόμο» της Κέρκυρας, η ενθρόνιση και η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Σεβασμιωτάτου π. Γεωργίου Αλτουβά.

Στην δήλωσή του ο Στέφανος Γκίκας αναφέρει:

« Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για τους Καθολικούς συμπολίτες μας, αλλά και για όλους τους Κερκυραίους. Ο πλούσιος Κερκυραϊκός πολιτισμός και η μεγάλη θρησκευτική παράδοση του νησιού μας, χαρακτηρίζονται από την αρμονική συνύπαρξη, από αιώνες, των δύο Χριστιανικών δογμάτων, Ορθόδοξων και Καθολικών. 

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, διαδέχεται τον Σεβασμιώτατο π. Ιωάννη Σπιτέρη, ο οποίος με την σεμνότητά του, το ήθος του, την εργατικότητά του, διακόνησε την κοινότητα των Καθολικών αδελφών μας επί 17 συνεχή χρόνια, αφήνοντας ανεξίτηλη την σφραγίδα του στον τόπο μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω θερμά για όσα έχει προσφέρει στο ποίμνιό του και στην Κέρκυρα και να του ευχηθώ υγεία και  μακροημέρευση.

Στον νέο Σεβασμιώτατο π. Γεώργιο Αλτουβά εύχομαι να έχει υγεία, δύναμη και υπομονή  και με την βοήθεια του Θεού να συνεχίσει το πολύ σημαντικό έργο των προκατόχων του. 

Εμείς, στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου, θα είμαστε συμπαραστάτες.».