Δελτια Τυπου

Η Απόφαση της ΙΜΚ να κηρύξει «πένθος» είναι υπερβολική και δεν υποστηρίζεται από τους Πολίτες

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων που αποκάλεσε «ακατανόητη» την απόφαση της Κυβέρνησης να μην επιτρέψει τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος και κήρυξε τριήμερο πένθος για την Μητροπολιτική περιφέρεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας δήλωσε:

«Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι που δεν θα γιορτάσουμε τον Άγιο μας όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για κλειστές εκκλησίες μετά από εισήγηση της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας επειδή έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα και μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο στην κοινότητα. 

Δεν το έκανε για να «βλάψει» την Εκκλησία, ούτε να την υποβάλλει σε «διωγμό». Πρόκειται για ένα απολύτως προσωρινό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας που μαστίζει τη Χώρα!

Είναι λοιπόν διαφορετικό να εκφράζουμε όλοι μία δικαιολογημένη στεναχώρια που δεν θα μπορέσουμε να προσκυνήσουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια και διαφορετικό να λέμε ότι η Εκκλησία βρίσκεται «υπό διωγμό» και η Κυβέρνηση της Χώρας  – η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση – να προσομοιάζεται με την δικτατορία του Χότζα στην Αλβανία. Νομίζω τέτοιες δηλώσεις αδικούν την Κυβέρνηση και  την προσπάθεια που κάνει για να αντιμετωπίσει την πανδημία, αλλά αδικούν πρωτίστως την Ιερά Μητρόπολή μας.

Επίσης, η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας να κηρύξει «πένθος», με μεσίστιες Σημαίες, πένθιμες καμπάνες κλπ, για το τριήμερο της γιορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, θεωρώ ότι είναι υπερβολική, δεν υποστηρίζεται από τους πολίτες και περνάει λάθος μηνύματα.»