Δελτια Τυπου

Η Πολιτεία θα διορθώσει κατά προτεραιότητα τις αδικίες των Μνημονίων στους Στρατιωτικούς

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013
Στην Δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας και στην κατάθεση στεφάνων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (21-11-2013) παρευρέθη ο Τομεάρχης Εθνικής Αμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεις και διευκρίνισε ότι παρά τις περικοπές και τις δυσκολίες, οι Ε.Δ. διατηρούν στο ακέραιο την αποτρεπτική τους ικανότητα. Το πλήρες κείμενο των δηλώσεων, παρατίθεται κατωτέρω:

«Σήμερα, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. Εορτάζουν οι ακοίμητοι φρουροί των συνόρων μας, οι εγγυητές των Εθνικών μας δικαίων και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Παρά τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας, παρά τις μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των Όπλων, οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν στο ακέραιο την επιχειρησιακή και αποτρεπτική τους ικανότητα και αποτελεσματικότητα, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό, άνδρες και γυναίκες, εργαζόμενο νυχθημερόν, ενίοτε κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτούς λοιπόν σήμερα σκεφτόμαστε, αποδίδοντας τα εύσημα και τον σεβασμό που τους πρέπει. Σκεφτόμαστε επίσης και τα απόμαχα στελέχη των Ε.Δ. που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδας, ώστε εμείς σήμερα να έχουμε καθεστώς σταθερότητας και ασφάλειας.

Η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει το ύψιστο έργο το οποίο επιτελούν ή επετέλεσαν τα στελέχη – ε.ε. και ε.α. – των Ενόπλων μας Δυνάμεων και σύντομα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα διορθώσει τις αδικίες που τα Μνημόνια επέφεραν. Άλλωστε οι Έλληνες πολίτες σέβονται περισσότερο όλων το Θεσμό των Ε.Δ. και άρα συνιστά υποχρέωση της Πολιτείας να διορθώσει κατά προτεραιότητα, τα κακώς κείμενα που σώρευσαν τα Μνημόνια στην μεγάλη στρατιωτική οικογένεια.

Στα στελέχη μας λοιπόν, εύχομαι από καρδιάς, υγεία, δύναμη και καλές επιτυχίες.

Χρόνια Πολλά.»