Η Συμμετοχή των ΑμεΑ σε κάθε Πτυχή της δημόσιας Ζωής είναι δείγμα μίας Ανθρώπινης Κοινωνίας

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία μας υπενθυμίζει την υποχρέωση της Πολιτείας και της Κοινωνίας να συμβάλλει στην κατοχύρωση ίσων ευκαιριών πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στην καθημερινότητα. Εξάλλου, η ισότιμη πρόσβασή τους τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή αποτελούν δείγμα πολιτισμού, ανθρωπισμού και ποιότητας της κοινωνίας.

Η χώρα μας, παρά την σημαντική πρόοδο που έχει γίνει, υστερεί ακόμη στην ισότιμη και κυρίως απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία. Ωστόσο, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, καταβάλλει προσπάθειες βελτίωσης του συνολικού πλαισίου, μέσα από τη διευθέτηση μικρών ή και μεγάλων παραλήψεων αλλά και με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία το οποίο βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα βρίσκει τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους αντιμέτωπους με τις προκλήσεις που επιβάλλει η πανδημία του Covid-19. Πρόκειται αναμφίβολα για μία δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα σε αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, προκειμένου να την στηρίξει και παράλληλα να την προστατεύσει από τον κορονοϊό.

Η συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής είναι δείγμα μίας ανθρώπινης κοινωνίας, την οποία επιθυμούμε και για την οποία εργαζόμαστε.»