Δελτια Τυπου

Θα περίμενε κανείς, μετά από τόσες επισκέψεις του κ. Τσίπρα, κάποια θέματα που καίνε τους πολίτες της Κέρκυρας, να είχαν δρομολογηθεί…

Σε δηλώσεις επί τη ευκαιρία της παρουσίας στην Κέρκυρα του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του μισού Υπουργικού του Συμβουλίου, προέβη ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο οποίος ανέφερε τα εξής:
“Καταρχάς δεν είναι αρνητικό για ένα τόπο όταν η μισή κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, τον επισκέπτονται ξανά και ξανά. Θα περίμενε κανείς όμως, ότι μετά από τόσες επισκέψεις, κάποια θέματα που καίνε τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων θα είχαν δρομολογηθεί…. Τίποτε νεώτερο δεν έχουμε για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο νησί, τίποτε για τις παρακάμψεις και το οδικό δίκτυο, τίποτε για τα φράγματα, την ύδρευση και την αποχέτευση, τίποτε για τα έργα στο Λιμάνι και στο Καφέ Γυαλί, τίποτε για τον Φοίνικα και την Αγία Αικατερίνη που καταρρέουν, τίποτε για το κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο, κλπ., για να αναφέρω μερικά μόνον από τα προβλήματά μας.
Από την άλλη, έρχεται πράγματι ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του σε ένα από τα «κάστρα» του – αφού στην Κέρκυρα ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε από τα μεγαλύτερα ποσοστά του στην Ελλάδα – να μας πει τι? Ότι όλα όσα υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό, τα αθέτησε, προκειμένου να κερδίσει χρόνο εξουσίας? Ότι ακόμη και θέματα «ταμπού» για την Αριστερά, όπως οι πλειστηριασμοί, ή η εκποίηση Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ, πήγαν περίπατο προς χάριν της εξουσίας?
Αλλά και για την ανάπτυξη, τι έχει να πας πει? Ότι η κυβέρνησή του κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσει ήδη δρομολογημένες επενδύσεις? Ότι έχει υπερφορολογήσει τις επιχειρήσεις και έχει πάει τις εισφορές στα ύψη? Ότι ακόμη και στον Τουρισμό – που για την Κέρκυρα αποτελεί το βασικό τομέα επιβίωσης – προσθέτει από 1-1-2018, άλλους δύο φόρους, όπως ο φόρος διανυκτέρευσης και ο φόρος ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής? Για ποια ανάπτυξη μιλάμε, χωρίς ανταγωνιστικότητα και όντας παγιδευμένοι στην εφορία της αναιμικής ανάπτυξης?
Τρία χρόνια είναι ικανός πολιτικός χρόνος για μια κυβέρνηση να παράξει έργο. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας με το «Ναι» σε όλα, πήρε μεν τα «μπράβο» των δανειστών, αλλά καταδίκασε την Ελληνική κοινωνία στην φτώχεια και την ανέχεια, διαλύοντας την μεσαία τάξη και φέρνοντας νέα βάρη 5.1 δις ευρώ – με το 4ο Μνημόνιο «Τσίπρα-Καμμένου» – από 1-1-2019 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2023… Άρα για ποια ανάπτυξη μιλάμε…
Η «ανάπτυξη» του κ. Τσίπρα έχει τόση σχέση με την πραγματική Ανάπτυξη, όση σχέση έχει η «πρώτη φορά Αριστερά» με την πραγματική Αριστερά που γνωρίζαμε από τα μαθητικά μας χρόνια….».