Δελτια Τυπου

Κάλεσμα Στέφανου Γκίκα για στήριξη της Νέας Δημοκρατίας

Με συγκεντρώσεις, περιοδείες και παρεμβάσεις στα τοπικά ΜΜΕ, ολοκλήρωσε τις προεκλογικές του δραστηριότητες ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας στις ομιλίες του αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της ψήφου στις 17 Ιουνίου, στα πραγματικά διλήμματα των Εκλογών, στο τι σημαίνει μονομερής καταγγελία του Μνημονίου, που ευαγγελίζονται οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος και τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στη δραχμή. Τόνισε ότι διακυβεύονται ευθέως τα Εθνικά συμφέροντα και ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια σταθερή κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα δώσει τον αγώνα για την ανόρθωση της χώρας και την ανάπτυξη, μέσα όμως στην Ευρώπη και στο «ευρώ». Έθεσε δε ως πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου στο σκέλος της οικονομικής πολιτικής, πάνω στα 10 συγκεκριμένα σημεία που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, με έμφαση στην λιγότερη φορολογία, στις μειώσεις του ΦΠΑ (όπως στην εστίαση, που από 23% θα μειωθεί στο 9%) και στην αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την Εθνική Άμυνα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τον χωρίζει χάσμα με τις πολιτικές που εξαγγέλλει ο κ. Τσίπρας, όπως ο συνδικαλισμός στο Στρατό, η «αποστρατικοποίηση» των Στρατιωτικών Σχολών, οι αλλαγές στον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα και η «δημοκρατική αναθεώρηση» των διοικητικών ποινών, η μείωση των εξοπλισμών, η έξοδος της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση της Ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας, κλπ., πολιτικές αποφάσεις που χαρακτήρισε επικίνδυνες και που αν εφαρμοσθούν θα έχουν ολέθριες συνέπειες.

Ο κ. Γκίκας κάλεσε όλους τους πολιτικούς του φίλους, όλους όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, να συνταχθούν μαζί του και να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, γιατί πάνω απ’ όλα προέχει η σωτηρία της Πατρίδας, τονίζοντας ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες και πειραματισμούς.

Εξάλλου ο κ. Γκίκας την Παρασκευή 15 Ιουνίου με στελέχη του πολιτικού του Γραφείου μοίρασε στην πόλη της Κέρκυρας, φυλλάδια του κόμματος με το «Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση» του Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας την αισιοδοξία για την νίκη της Νέας Δημοκρατίας.