Μήνυμα Στ. Γκίκα προς τους Εισακτέους σε ΑΕΙ

Με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρω από καρδίας τους απόφοιτους της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων που εισήχθησαν σε κάποιο ΑΕΙ της χώρας. Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, αφού επιβραβεύθηκαν οι κόποι αλλά και οι θυσίες πολλών ετών.

Οι επιτυχόντες ανταποκρίθηκαν σε πρωτόγνωρες συνθήκες, καθώς οι πανδημία του Covid-19 επέβαλε νέες διαδικασίες, για τις οποίες δεν είχε προετοιμαστεί κανείς. Υπό αυτό το πρίσμα, η επιτυχία αυτών των νέων είναι ακόμα πιο σπουδαία.

Με την έναρξη της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ξεκινάει ένα νέο, σημαντικό και συναρπαστικό κεφάλαιο στην ζωή των νέων φοιτητών. Εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή πρόοδο.

Επιθυμώ να συγχαρώ και τους γονείς των επιτυχόντων, οι οποίοι στήριξαν τα παιδιά τους και συνέβαλλαν έτσι στην επίτευξη των στόχων τους.

Οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν φέτος να διδάξουν τα παιδιά και να τα προετοιμάσουν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις με διαφορετικό τρόπο υπό πρωτόγνωρες συνθήκες. Τους συγχαίρω για την προσήλωση που έδειξαν στο έργο τους.

Σε όσους μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Σχολή της αρεσκείας τους, θέλω να πω ότι δεν θα πρέπει να απογοητεύονται, αφού η ζωή δεν είναι μονόδρομος. Τους δίνεται η ευκαιρία να ξαναδώσουν εξετάσεις του χρόνου ή και να δοκιμαστούν σε κάποιο άλλο τομέα, που μπορεί και να τους συναρπάσει και να τους κερδίσει. Οι αποτυχίες και οι δοκιμασίες είναι κομμάτι της ζωής, μας διαμορφώνουν και μας διδάσκουν.»