«Ναι» στην Ευρώπη, «Ναι» στο ευρώ

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015
Το δικό του μήνυμα για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα του επερχόμενου Δημοψηφίσματος έδωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας με σημερινή του δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Θα πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν λέμε απλά ένα «ναι» ή «όχι» σε κάποια μνημονιακά μέτρα τα οποία δεν ισχύουν ούτως ή άλλως, αφού έχουν αλλάξει τρεις φορές από τότε. Το διακύβευμα του Δημοψηφίσματος είναι «ναι» ή «όχι» στο Ευρώ, «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη, εκτίμηση που αποτελεί κοινό τόπο όλων των Ευρωπαίων ηγετών, ακόμα και των φίλων του κ. Τσίπρα, όπως ο Ιταλός Πρωθυπουργός κ. Ρέντζι.

Το «όχι» στο Δημοψήφισμα δεν είναι μια απλή αποδοκιμασία στα μνημόνια που ψευδώς οι Κυβερνώντες διαλαλούν, σημαίνει ατυχώς, «όχι» στο ευρώ και σημαίνει πτώχευση, σημαίνει ότι οι αγρότες θα χάσουν τις επιδοτήσεις, ότι τέρμα όλα τα έργα ΕΣΠΑ, τέρμα οι δρόμοι, τέρμα τα γεφύρια, τέρμα οποιοδήποτε έργο υποδομής, «όχι» σημαίνει τέρμα σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι, οι Παιδικοί Σταθμοί, η Ψυχική Υγεία και πολλά άλλα, «όχι» σημαίνει τριτοκοσμικές καταστάσεις στη χώρα μας.

246 κορυφαίοι καθηγητές των Οικονομικών Σχολών των Πανεπιστημίων της Ελλάδος αναφέρουν ότι, οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες της εξόδου από το Ευρώ θα είναι: «κλείσιμο τραπεζών, απώλεια των καταθέσεων, έλλειψη βασικών καταναλωτικών προϊόντων και πρώτων υλών, μαρασμό του τουρισμού, μαύρη αγορά, υπερπληθωρισμό, μαζικές πτωχεύσεις επιχειρήσεων και εκτόξευση της ανεργίας, καταβαράθρωση των πραγματικών μισθών και συντάξεων, βαθιά ύφεση, οξεία προβλήματα στη δημόσια υγεία και στην άμυνα, κοινωνική αναταραχή». Επίσης οι μεσοπρόθεσμες συνέπειες θα είναι: διεθνής απομόνωση της χώρας, αποκλεισμός από τις διεθνείς αγορές, υπανάπτυξη και υπο-επένδυση, διακοπή εισροής κοινοτικών κονδυλίων, υψηλή ανεργία με υψηλό πληθωρισμό, σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου, αποδυνάμωση βασικών λειτουργιών του κράτους».

Αν πάμε στη δραχμή, που είναι το όνειρο του κ. Τσίπρα και της παρέας του, τότε ατυχώς θα υποτιμηθεί η νέα δραχμή σε εξευτελιστικά επίπεδα και αυτοί που θα κερδίσουν είναι όλοι αυτοί οι επιτήδειοι που έχουν βγάλει τα πολλά ευρώ τους στο εξωτερικό και που θα έρθουν να αγοράσουν τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί. Πρέπει λοιπόν να παλέψουμε υπέρ «βωμών και εστιών». Τα ψευτο-περήφανα κηρύγματα για το «όχι» στα μνημόνια, υπηρετούν αυτούς που θέλουν να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ και να μας πάνε στην κατάσταση του Σουδάν και της Ζιμπάμπουε, όπως είπε ο ίδιος ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσόγονος στην περιβόητη επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας χθες, και στην οποία αναφέρει, ότι αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ: «θα μας έφερνε de facto αντιμέτωπους, όχι με τη Γερμανία, αλλά με τον πλανήτη ολόκληρο και ότι σε τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν να μας επιβληθούν από τα κράτη κάθε είδους οικονομικά και άλλα αντίποινα, μετατρέποντας την Ελλάδα σε κάτι ελαφρώς χειρότερο από τη Ζιμπάμπουε».

Καλώ λοιπόν, όλους τους φίλους να παλέψουμε πέρα από κόμματα για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, για να μείνει η χώρα στο ευρώ, για να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα στη χώρα, για να αποφύγουμε Εθνικούς κινδύνους, που αυτοί που μας κυβερνούν, δυστυχώς παραβλέπουν. Εμείς θα πούμε ένα βροντερό «Ναι» στην Ευρώπη, «Ναι» στο ευρώ, για το καλό της Πατρίδος. Είναι Εθνικό Καθήκον».