Δελτια Τυπου

Να επανέλθει το θέμα της μόνιμης κρατικής επιχορήγησης των Φιλαρμονικών μας

Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2014
Στην εκδήλωση που έγινε για τα 186 χρόνια των Ελληνο-ρωσικών διπλωματικών σχέσεων, που έγινε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα με τη συμμετοχή της ΦΕΚ «Καποδίστριας», παραβρέθηκε ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Μετά την εκδήλωση, ο κ. Γκίκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Επιθυμώ να συγχαρώ τους διοργανωτές της υπέροχης αυτής μουσικής βραδιάς, την Ρωσική Πρεσβεία, τις Κερκυραϊκές Ενώσεις και Συλλόγους της Αττικής και φυσικά την ΦΕΚ Καποδίστριας για το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που παρουσίασε. Η εκδήλωση έγινε για τα 186 χρόνια των Ελληνο-ρωσικών διπλωματικών σχέσεων, για τα 186 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια, ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος και συνεπώς η παρουσία της «Καποδίστριας», μόνο τυχαία δεν ήταν. Είναι σημαντικό να ενισχύουμε, να διευρύνουμε και να αναβαθμίζουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία και σε άλλους τομείς, όπως είναι π.χ. ο Πολιτισμός και ο Τουρισμός, όπου τα οφέλη είναι πολλά και αμοιβαία. Ας μην λησμονούμε ότι με την Ρωσία διατηρούμε μια στρατηγική σχέση. Θα σταθώ όμως στην πράγματι εντυπωσιακή παρουσία της Φιλαρμονικής μας, που κατέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα και τη μουσική παιδεία που έχουν οι Κερκυραίοι, που δεν υπηρετούν απλά τον πολιτισμό, αλλά παράγουν πολιτισμό!

Και βεβαίως δεν μπορεί παρά να επανέλθει το θέμα της μόνιμης κρατικής επιχορήγησης των Πολιτιστικών Ιδρυμάτων αυτού του βεληνεκούς: της «Παλαιάς», της «Μάντζαρος», της «Καποδίστριας», κ.α. ώστε να μπορούν χωρίς άγχος να παράγουν πολιτισμό, να προγραμματίζουν τις δράσεις τους, να διδάσκουν πραγματική μουσική τα παιδιά μας και φυσικά να διαφημίζουν την Κέρκυρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ζήτημα αυτό το έχω θέσει και στο παρελθόν στους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες και θεωρώ ότι τώρα που σιγά – σιγά βελτιώνονται και συμμαζεύονται τα δημόσια οικονομικά, θα πρέπει να τεθεί εκ νέου.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια.»