Ο Αγ. Στέφανος Αυλιωτών στις τέσσερις σημαντικές Μελέτες Λιμενικών Υποδομών που εγκρίθηκαν

Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τους αρμόδιους φορείς τέσσερις εξαιρετικά σημαντικές μελέτες που αφορούν στις Λιμενικές Υποδομές της Κέρκυρας οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί μελέτη αξίας 250.000 Ευρώ για το λιμάνι του Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών που προβλέπει την ακτομηχανική, γεωτεχνική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, τις μελέτες λιμενικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως και την σύνταξη φακέλου τευχών δημοπράτησης.

Επίσης, για την κατασκευή επιβατικού σταθμού στον Λιμένα Λευκίμμης εγκρίθηκε μελέτη ύψους 175.000 Ευρώ η οποία συμπεριλαμβάνει γεωτεχνική, αρχιτεκτονική, στατική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την σύνταξη φακέλου τευχών δημοπράτησης. 

Τα ίδια αφορά η μελέτη για επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας στον Λιμένα Κέρκυρας, η οποία ανέρχεται στις 250.000 Ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε μελέτη ύψους 250.000 Ευρώ για την κατασκευή επιβατικού σταθμού Αλβανίας εντός του Λιμένα Κέρκυρας.

Με αφορμή την έγκριση των μελετών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, καθώς μετά από στενή συνεργασία εγκρίθηκαν τέσσερις πολύ σημαντικές μελέτες Λιμενικών Υποδομών της Κέρκυρας.

Οι μελέτες αφορούν σημαντικά έργα, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη των Λιμένων μας.

Συγχαίρω επιπλέον τη Διοίκηση του ΟΛΚΕ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σπύρο Ζερβόπουλο, το Δ.Σ. και τον Πρόεδρό του, κ. Γιώργο Χονδρογιάννη, για την μεθοδική τους δουλειά, η οποία οδήγησε σε αυτή την πολύ θετική για την Κέρκυρα εξέλιξη.»