Παραμένω πολιτικά ενεργός και στην πρώτη γραμμή του αγώνα

Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2015
Μετά την επίσημη ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο τέως Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πράγματι λυπηρό, άδικο και εν πολλοίς αντιδημοκρατικό το 22,5% του Κερκυραϊκού λαού που εμπιστεύτηκε την Νέα Δημοκρατία, να μην εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα 41 χρόνια της Μεταπολίτευσης. Δυστυχώς ενεργοποιήθηκε ειδική διάταξη του εκλογικού νόμου που σε σπάνιες περιπτώσεις στερεί την δυνατότητα εκπροσώπησης των τριεδρικών Περιφερειών, προς όφελος των μεγάλων Περιφερειών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε ότι με αφορά, το διάστημα αυτό του προεκλογικού αγώνα – και όχι μόνο – κατέβαλα την μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξηγήσω στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων το διακύβευμα των εκλογών και την σημασία της ψήφου, τονίζοντας ότι η αποχή δεν θα βοηθήσει στην επίλυση του πολιτικού ζητήματος. Δυστυχώς πάνω από το 50% του Κερκυραϊκού λαού αποφάσισε να απέχει, γεγονός που είχε άμεση επίπτωση στο αποτέλεσμα των εκλογών στον Νομό μας και στην κατανομή των εδρών.

Τις επόμενες ημέρες – όπως ανακοινώθηκε – θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου του κόμματος και εν συνεχεία θα μας δοθεί η δυνατότητα, δημοκρατικά και μέσα από τα όργανα, να αναδιοργανώσουμε τον κομματικό μας μηχανισμό με την δυναμική παρουσία νέων προσώπων και την επανασύσταση των Τοπικών Οργανώσεων στους πρώην Δήμους και στα χωριά μας. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανοίξει τις πύλες της, να επουλώσει πληγές και να αγκαλιάσει όλα τα στελέχη χωρίς αποκλεισμούς.

Κλείνοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και σε αυτό τον προεκλογικό αγώνα – και ήταν πολλοί αυτοί – καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες στην Κέρκυρα και στην Αθήνα. Σε ότι με αφορά, αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο των 6,5 μηνών που ήμουν Βουλευτής, όπου με σωρεία παρεμβάσεων στη Βουλή και όχι μόνο, προώθησα πάρα πολλά θέματα της Κέρκυρας, τα έφερα στο προσκήνιο, πήρα δεσμεύσεις, αλλά άφησα και πολλά θέματα ανοιχτά. Και βεβαίως έμεινα κοντά και δίπλα στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, όπως είχα υποσχεθεί. Δυστυχώς, το εκλογικό αποτέλεσμα περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητές μου, αφού η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κυβέρνηση και εγώ δεν είμαι πια Βουλευτής.

Επισημαίνω σε όλους τους τόνους, ότι δεν ηττηθήκαμε. Τον Ιανουάριο του 2015 πήραμε μία ισχυρή εντολή από τον Κερκυραϊκό λαό με μεγάλη πλειοψηφία 8.000 και πλέον σταυρών, για να εκπροσωπήσουμε την Κέρκυρα στην Ελληνική Βουλή και να είμαστε παρόντες. Την εντολή αυτή, παρά την σημερινή δυσμενή εξέλιξη, οφείλουμε και είμαστε αποφασισμένοι να την τηρήσουμε, παραμένοντας πολιτικά ενεργοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Άλλωστε για τη νέα Κυβέρνηση, με το φόρτο και το βάρος του δικού της τρίτου Μνημονίου, και με όλα όσα έπονται, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον. Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε έτοιμοι.»