Δελτια Τυπου

Πασχαλινές Ευχές από τον Στέφανο Γκίκα

Τετάρτη, 01 Μάιος 2013
Καθημερινή ήταν η συμμετοχή του Στέφανου Γκίκα σε θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, καθ΄ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο κ. Γκίκας στις επαφές του με τους πολίτες εύχεται τα «Χρόνια Πολλά» και στέλνει ένα μήνυμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, ότι «τα χειρότερα πέρασαν».

Στις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο Στέφανος Γκίκας ανέφερε:

«Εκφράζω τις πιο θερμές ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, οι οποίοι δοκιμάζονται, όπως όλοι οι Έλληνες, από την πρωτοφανή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Πιστεύω όμως ότι τα χειρότερα πέρασαν και η ανάκαμψη της οικονομίας μας είναι προ των πυλών. Ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια είναι φανερά, όπως η μεγάλη αύξηση που περιμένουμε στον τουρισμό μας, που έστω και προσωρινά, θα μειώσει την τεράστια ανεργία και θα δώσει μια ανάσα στην χειμαζόμενη οικονομία του νησιού μας.

Όμως, μέσα στη δίνη της κρίσης, μας δίνεται επιτέλους η δυνατότητα και η ευκαιρία να αλλάξουμε τη χώρα, να απαλλαγούμε από νοσηρές νοοτροπίες και κακώς κείμενα του παρελθόντος και να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα πιο όμορφη πιο ανταγωνιστική με ισόρροπη ανάπτυξη και ευημερία για όλους τους πολίτες.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, όμως επιτέλους μπαίνουν οι σωστές βάσεις προς τούτο. Ας υπομείνουμε λίγο ακόμη, ας προσπαθήσουμε όλοι λίγο περισσότερο και σύντομα θα βιώσουμε καλύτερες μέρες.

Χρόνια Πολλά και Καλά σε όλους.»

Στέφανος Σωτ. Γκίκας