Δελτια Τυπου

Περιοδεία Στέφανου Γκίκα στους Παξούς

Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2013
Επίσκεψη στους Παξούς πραγματοποίησε το τριήμερο 27 – 29 Σεπτεμβρίου 2013, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας επισκέφτηκε όλους τους οικισμούς του νησιού και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, αλλά και για τα γενικότερα τοπικά και εθνικά ζητήματα. Ο κ. Γκίκας συναντήθηκε επίσης με Αντιδημάρχους (ο κ. Δήμαρχος ήταν εκτός Παξών) και Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας και της Μειοψηφίας, όπου ενημερώθηκε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Δήμου. Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας παρευρέθη και χαιρέτησε την συνάντηση των ιδρυτικών μελών και την υπογραφή του καταστατικού της υπό ίδρυση Ναυτικής Εταιρείας Παξών.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο κ. Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία αυτό το τριήμερο να επισκεφτώ απ’άκρου σε άκρο τους Παξούς, να συνομιλήσω με πολλούς κατοίκους, κομματικά στελέχη και βέβαια τοπικούς άρχοντες και να ενημερωθώ για τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν το πανέμορφο αυτό νησί. Είχα την ευκαιρία επίσης, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα μας, να τους ενημερώσω για την προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την βαθιά κρίση, τους ενημέρωσα για πτυχές του κυβερνητικού έργου που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως για τα προγράμματα ενίσχυσης νέων αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στήριξης της ανεργίας, κ.α. και τους επανέλαβα αυτό που συνεχώς αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, ότι δηλαδή δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο, ότι το 2013 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά και ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα θα διορθωθούν από το νέο χρόνο πολλές αδικίες κυρίως προς τους χαμηλοσυνταξιούχους. Βεβαίως οι πολίτες και δικαίως είναι δυσαρεστημένοι, προβληματισμένοι και συγκρατημένοι, αλλά πιστεύω ότι πράγματι το 2014 η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη.

Τώρα για τα τοπικά θέματα. Καταρχάς με ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η φετινή τουριστική κίνηση πήγε αρκετά καλά και οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι μάλλον ικανοποιημένοι για τα δεδομένα της κρίσης. Βεβαίως τα προβλήματα είναι πολλά και χρειάζονται επειγόντως λύσεις, είτε αναφερόμαστε στη θαλάσσια συγκοινωνία, στο αποχετευτικό, στην καθαριότητα, στις αναγκαίες παρεμβάσεις στις λιμενικές υποδομές, στις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, κλπ. Καθολική απαίτηση βεβαίως των κατοίκων είναι να σταματήσει η αποψίλωση των δημοσίων υπηρεσιών από το νησί, διότι δεν είναι δυνατόν για το παραμικρό να έρχονται στη Κέρκυρα. Ήδη οι Δικαστικές υπηρεσίες, η Εφορία, ο ΟΤΕ κλπ, έχουν κλείσει και έπεται συνέχεια…

Κλείνοντας θα ήθελα να πω μια λέξη για την προσπάθεια δημιουργίας της Ναυτικής Εταιρείας Παξών. Θεωρώ ότι είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία θα πρέπει να στηριχθεί από τους κατοίκους και όσους Έλληνες και ξένους, αγαπούν το νησί. Η προοπτική απόκτησης πλοίου κλειστού τύπου για την εξυπηρέτηση των αναγκών του νησιού χειμώνα – καλοκαίρι, είναι πολύ θετική και μάλιστα η οικονομοτεχνική μελέτη αποδεικνύει ότι το εγχείρημα είναι βιώσιμο. Συγχαρητήρια λοιπόν στα ιδρυτικά μέλη που μόλις υπέγραψαν το καταστατικό της Ναυτικής Εταιρείας και εύχομαι ευόδωση της προσπάθειας.».