Περιοδεία Στ. Γκίκα στο Νομό Πρεβέζης

Παρασκευή, 11 Σεπτέμβριος 2015
Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας ο υπ. Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο Νομό Πρεβέζης. Ο κ. Γκίκας είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Στράτο Ιωάννου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννη Γιαμμά, εκπροσώπους του Δήμου, κομματικούς παράγοντες και τα Δ.Σ. δύο Αγροτικών Συνεταιρισμών της Πρέβεζας. Τον Βουλευτή συνόδευσαν οι υπ. Βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης και Μαρία Κατσικοβόρδου, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πρεβέζης κ. Βαγγέλης Ντάκουλας και άλλα κομματικά στελέχη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Γκίκας ανέλυσε το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, λέγοντας ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει παρέλθει. Ανέφερε ότι στην τραγική κατάσταση που η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έχει οδηγήσει τη Χώρα, μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη παράταξη, σε συνεργασία ασφαλώς με τις λοιπές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, μπορεί να ανατάξει την Ελλάδα, να επαναφέρει την πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα και εν τέλει και την οικονομική ανάπτυξη.

Επίσης, διευκρίνισε ότι την επόμενη ημέρα η Νέα Δημοκρατία, που όπως εκτίμησε, ως πρώτο κόμμα, θα αποτελέσει τον κορμό της νέας κυβέρνησης, θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, διότι το «σκληρό» μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου αφήνει μικρά περιθώρια ελιγμών. Πάντως διευκρίνισε ότι για τα θέματα Εθνικής πολιτικής, που αφορούν π.χ. στους αγρότες, στην εκπαίδευση κλπ., η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ετοιμάσει προτάσεις ισοδύναμων μέτρων, που θα θέσει υπόψη των ευρωπαϊκών θεσμών και οι οποίες θα παρουσιαστούν από τον Πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερώτηση, γιατί Νέα Δημοκρατία και όχι ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γκίκας ανέφερε:

«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν με βάση τα κυβερνητικά πεπραγμένα και δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2012-2014, δεν συγκρίνονται με το καταστροφικό πισωγύρισμα των τελευταίων επτά μηνών. Να θυμίσω, ότι όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τον Ιούνιο του 2012 τα ηνία της Χώρας, το έλλειμμα έτρεχε με -8% του ΑΕΠ και υπήρχαν σημαντικά πρωτογενή ελλείμματα. Μέσα σε δύο χρόνια, με τις θυσίες του Ελληνικού λαού και την σωστή διακυβέρνηση, η οικονομία το 2014 έκλεισε με ανάπτυξη +0,8% του ΑΕΠ, με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και με προοπτική. Και όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί επιβεβαίωναν – ατένιζε με αισιοδοξία το μέλλον.

Όταν ορκίστηκε ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός, είχε όλα τα όπλα για να διαπραγματευτεί. Υπήρχαν πρωτογενή πλεονάσματα, είχε κατατεθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός και υπήρχε πρόβλεψη ανάπτυξης 2,9% το 2015. Αντί αυτού όμως, οι κύριοι Τσίπρας-Καμμένος σπατάλησαν πολύτιμο χρόνο, απέτυχαν παταγωδώς στη διαπραγμάτευση, μας οδήγησαν σε ένα δημοψήφισμα παρωδία και μας έφεραν ένα τρίτο πολύ πιο «βάρβαρο» μνημόνιο. Το χειρότερο είναι, ότι «εξανεμίσθηκαν» τα πρωτογενή πλεονάσματα και κάθε ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας.

Συνεπώς, καλούμε τους πολίτες να κρίνουν με την λογική και να συγκρίνουν με βάση τα κυβερνητικά πεπραγμένα.»

Στην επίσκεψη στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για την καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί ντομάτας στην Πρέβεζα από το έντομο tuta absoluta και τα εν γένει προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Καίρια αιτήματά τους είναι ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, η επιστροφή στο καθεστώς των τριμήνων, η μείωση της φορολογίας, το συνταξιοδοτικό θέμα κ.ά. Ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση με την πρόταση ισοδυνάμων να αντικατασταθούν τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις βάρος των αγροτών και ότι η Νέα Δημοκρατία δίνει ιδιαίτερη σημασία στους εργαζόμενους του πρωτογενή τομέα.

Τέλος, ο κ. Γκίκας επιστρέφοντας από την Πρέβεζα, συναντήθηκε εκ νέου με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη και συζήτησαν το θέμα κατασκευής του οδικού άξονα Εγνατίας – Σαγιάδας και την προοπτική νέας πορθμειακής γραμμής Σαγιάδας – Κέρκυρας.