Δελτια Τυπου

Πιο επίκαιρο από ποτέ το Μήνυμα της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Με αφορμή την 156η Επέτειο την Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 21η Μαΐου του 1864 αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τα Ιόνια Νησιά. Είναι η ημέρα της πολυπόθητης Ένωσης των Επτανησίων με την μητέρα Ελλάδα. Αποτελεί το επιστέγασμα των αγώνων και των θυσιών των Επτανησίων οι οποίοι ανέκαθεν πίστευαν στο ιδεώδες της Ελευθερίας.

Η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στον Εθνικό κορμό επέδρασσε θετικά στους τομείς του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Οικονομίας, ενώ μετέφερε στον υπόδουλο ακόμη Ελληνισμό την ελπίδα της ελευθερίας από τον τουρκικό ζυγό. 

Οι Επτανήσιοι, έχοντας έντονες επιρροές από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό και τις Φιλελεύθερες ιδέες του, ανανέωσαν με τον τρόπο αυτό την πολιτική ζωή της Ελλάδας, μπολιάζοντάς την με τις ιδέες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

Φέτος γιορτάζουμε την 156η Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα. Ωστόσο, εξαιτίας των περιορισμών που μας επιβάλλει η πανδημία του Covid-19 δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι εορτασμοί. Το μήνυμα όμως της Ένωσης, ειδικά σήμερα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Όλοι Έλληνες ενωμένοι, με ομόνοια, συνεργασία και υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και αυτής της κρίσης και θα βγούμε ξανά νικητές.

Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Υγεία και Δύναμη σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων!»