Δελτια Τυπου

Πρωτοβουλία Στ. Γκίκα: Τηλεδιάσκεψη Φορέων της Π.Ε. Κέρκυρας με τον Υφυπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά για τους Δασικούς Χάρτες

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός μηνός από την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τη Διευθύντρια, κα Όλγα Γατσούλη και την αρμόδια Τμηματάρχη, κα Ζαΐρα Κρητικού.

 

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για το πως διαμορφώνεται η κατάσταση μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αλλά και για την πορεία υποβολής αντιρρήσεων και αιτήσεων πρόδηλου σφάλματος. Επισημαίνεται ότι παρόλο που έχει θεσπιστεί η δυνατότητα οι πολίτες να επισκέπτονται τη Διεύθυνση Δασών με ραντεβού, προκειμένου να καταθέσουν τις ενστάσεις τους ατελώς με τη διαδικασία του πρόδηλου σφάλματος, η προσέλευση  μέχρι τώρα είναι μικρή.

 

Από την πλευρά της Διεύθυνσης Δασών σημειώθηκε, ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, πράγμα που έχει επισημάνει και το ΤΕΕ Κέρκυρας.

 

Με πρωτοβουλία του Στέφανου Γκίκα και με σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του Νομού Κερκύρας, προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν εκτενώς για τα θέματα που σχετίζονται με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και να λυθούν απορίες που  υφίστανται. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Δασών Κέρκυρας, του ΤΕΕ Κέρκυρας, του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε. Κέρκυρας. Εκτός του Υφυπουργού, κ. Αμυρά, παρόντες θα είναι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Στο πλαίσιο του αυξημένου όγκου εργασιών που αναμένεται να προκύψει από την υποβολή των ενστάσεων και προκειμένου οι πολίτες να μην ταλαιπωρηθούν, η Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της, με την πρόσληψη δασολόγων και δασοπόνων με συμβάσεις εργασίας.

 

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας και να ενημερωθώ για την πορεία της διαδικασίας ανάρτησης των δασικών χαρτών.

 

Καθώς διαπιστώνουμε ότι συνεχίζουν να υφίστανται ενστάσεις από πολλούς φορείς του Νομού μας, ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά και τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, ώστε να υπάρξει μία ευρεία συζήτηση και ενημέρωση, να τεθούν τα ζητήματα που προβληματίζουν τους φορείς και να λυθούν οι όποιες απορίες υπάρχουν.

 

Καλώ τους πολίτες, οι οποίοι έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόδηλα, λανθασμένος χαρακτηρισμός της ιδιοκτησίας τους, να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που παρέχεται, δηλαδή την υποβολή αίτησης πρόδηλου σφάλματος. Η διευθέτηση γίνεται στη Διεύθυνση Δασών Κέρκυρας και ατελώς! Καθώς υπάρχουν προθεσμίες, καλό θα ήταν οι πολίτες να μην καθυστερήσουν.»