Σημαντικό το κοινωνικό έργο του ΚΑΠΗ Κέρκυρας

Επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Κέρκυρας πραγματοποίησε χθες ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας, όπου ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του ΚΑΠΗ και Δημοτικό Σύμβουλο Αλέκο Καρδαμίτση, για το κοινωνικό έργο το οποίο επιτελείται, αλλά και για τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του Κέντρου το νέο χρόνο.
Ο κ. Γκίκας ευχήθηκε στους εργαζόμενους, αλλά και στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας τα χρόνια πολλά για τη νέα χρονιά.
Εξερχόμενος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να συγχαρώ την Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Χριστίνα Μιχαλάκη και τον υπεύθυνο του ΚΑΠΗ κ. Αλέκο Καρδαμίτση, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΚΑΠΗ, το οποίο σημειωτέον εξυπηρετεί πάνω από 1200 μέλη.

Παρά την οικονομική δυσκολία, οι υπεύθυνοι καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου το ΚΑΠΗ να βρίσκεται στην καλή σημερινή λειτουργική του κατάσταση.

Από την ενημέρωση που είχα προκύπτει ότι στο προσεχές διάστημα θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας εδώ στο ΚΑΠΗ, ένας γιατρός, ένας φυσικοθεραπευτής, ένας γυμναστής και ένας μουσικός για την Χορωδία. Επίσης θα συνεχιστούν και φέτος οι διάφορες δραστηριότητες και εκδρομές του ΚΑΠΗ. Θέλω να ελπίζω ότι σύντομα θα επαναλειτουργήσει και το ΚΑΠΗ στον πρώην Δήμο Αγ. Γεωργίου.

Προσωπικά πιστεύω ότι το κράτος θα πρέπει να επιδοτεί, έστω και με κάποιο μικρό ποσό, Ιδρύματα ή Κέντρα, που προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό και κοινωφελές έργο, να επαναφερθεί δηλαδή η σχετική επιδότηση που διεκόπη προ δεκαπενταετίας από την κυβέρνηση Σημίτη.»