Δελτια Τυπου

Στην Κέρκυρα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Υπουργού στην Κέρκυρα, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021.

Θέμα συζήτησης απετέλεσαν εκτός του προγράμματος επίσκεψης του Υπουργού, ζητήματα που σχετίζονται με τις λιμενικές υποδομές της Π.Ε. Κέρκυρας, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την νησιωτικότητα, με την ένταξη έργων στο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων «Νέαρχος», όπως και η πρόοδος των προετοιμασιών για την διαγωνιστική διαδικασία της μαρίνας MegaYacht στην Πόλη της Κέρκυρας και της μαρίνας Λευκίμμης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχω εδώ και εβδομάδες ανακοινώσει, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, θα επισκεφθεί την Κέρκυρα την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρώ την συγκεκριμένη επίσκεψη μία από τις σπουδαιότερες επισκέψεις Υπουργού από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία τον Ιούλιο του 2019. Ο κ. Υπουργός θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, τους δύο Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, Μανώλη Κουτουλάκη και Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του κ. Πλακιωτάκη στην Κέρκυρα θα βρεθεί ο νέος λιμένας Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, στον οποίο έχω αναφερθεί πολλές φορές, αλλά και συγκεκριμένες λιμενικές υποδομές, κρίσιμες για την ανάπτυξη του τόπου μας, για τις οποίες προγραμματίζουμε σημαντικές παρεμβάσεις. 

Η επίσκεψη συμπίπτει με την έλευση του πλωτού ασθενοφόρου στην Κέρκυρα, το οποίο όπως είναι γνωστό, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Το πλωτό ασθενοφόρο θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, ενώ θα προσφέρει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους ακρίτες μας, δηλαδή στους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων, των Παξών και των Αντιπάξων.

Συζητήσαμε επίσης τα project για τις μαρίνες MegaYacht και Λευκίμμης, των οποίων οι διαγωνιστικές διαδικασίες προετοιμάζονται από το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας. Άλλωστε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να επισκεφθεί την Κέρκυρα, μετά από πρόσκλησή μου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Δημήτρης Πολίτης.»