Στη ζυγαριά δύο αντιλήψεις

Όσο και αν το τοπίο είναι θολό, όσο και αν ορισμένοι δεν θέλουν να αφήσουν τον Έλληνα πολίτη να δει τα πράγματα καθαρά στην ζυγαριά της απόφασης που καλείται να πάρει στις 4ης Οκτωβρίου μπαίνουν δυο πολιτικές αντιλήψεις. Στη μια πλευρά η αντίληψη που εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία και έχει να κάνει με τις ιδέες και τις αρχές της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Από την άλλη πλευρά η αντίληψη της κεντροαριστεράς, που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο αντιλήψεις έχουν δοκιμαστεί στην εξουσία. Από το 1974 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες γνώρισαν την κυβερνητική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας και την κυβερνητική πρακτική του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι ξέρουν καλά τι έχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει να προσφέρει, αλλά και τι έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και τι μπορεί να προσφέρει πραγματικά. Ό,τι και να προσπαθήσει να πει το ΠΑΣΟΚ σήμερα, έχει ένα βεβαρημένο παρελθόν. Ένα παρελθόν που σε σύγκριση με το παρελθόν και το παρόν της Νέας Δημοκρατίας, είναι ελλειμματικό. Πέρα όμως από την κυβερνητική πρακτική, οι ιδέες που εκφράζονται μέσα από τα δύο κόμματα δείχνουν ότι η ΝΔ είναι μια παράταξη που οι ιδέες της οποίας έχουν δικαιωθεί και δικαιώνονται καθημερινά σε όλο το σύγχρονο κόσμο. Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις. Αιφνιδιαστήκαμε από πολλά πράγματα. Δεν αντιδράσαμε έγκαιρα σε ορισμένες συμπεριφορές που πλήγωσαν τον κόσμο. Το έργο μας όμως δεν ακυρώνεται. Όσο κι αν το ΠΑΣΟΚ και οι σύμμαχοί του προσπαθούν να μας ταυτίσουν όλους με σκάνδαλα, αλλά και να μας χρεώσουν ανεπάρκεια.

Οι τελευταίοι που δικαιούνται να μιλούν κυρίως για σκάνδαλα, είναι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του πάνω σε αυτά πρέπει να προβληματιστεί και να σκεφτεί σήμερα ο Έλληνας ψηφοφόρος. Πρέπει να τον κάνουμε να σκεφτεί, τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν στην εξουσία βρεθεί ένα ΠΑΣΟΚ, που ισχυρίζεται πως άλλαξε για να κρύψει το αποκρουστικό κυβερνητικό του πρόσωπο.

Οι πολίτες επίσης, πρέπει να κάνουν σύγκριση και ανάμεσα σε Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου. Εάν συγκρίνουν με ψυχραιμία τους δύο ηγέτες και θυμηθούν τι έλεγαν για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα ίδια τα στελέχη του, θα αντιληφθούν ότι η πρωθυπουργία Καραμανλή δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την πρωθυπουργία Παπανδρέου. Η σύγκριση ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και ανάμεσα σε Καραμανλή – Παπανδρέου αν γίνει με όρους καθαρά πολιτικούς το αποτέλεσμα των εκλογών, θα δώσει απαντήσεις σε όσους θέλουν να νοθεύσουν το πολιτικό παιχνίδι αλλά και να ανακόψουν την κυβερνητική μας πορεία με μεθόδους ανορθόδοξες.

24-09-2009