Στ. Γκίκας: «Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 40% στον Ν. Κερκύρας»

Με αφορμή την έκδοση των μειωμένων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Άλλη μία προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας υλοποιήθηκε, αφού ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε αισθητά ανά την Επικράτεια.

Ενώ η μέση μείωση κυμαίνεται στο 34%, στον Νομό Κερκύρας, ο βεβαιωμένος φόρος των ακινήτων των φυσικών προσώπων μειώθηκε σχεδόν κατά 40%, αφού από 31,1 εκατ. Ευρώ το 2018, φέτος οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων καλούνται να πληρώσουν 18,2 εκατ. Ευρώ. Παράλληλα, η αξία των ακινήτων κατά την ίδια περίοδο αυξήθηκε στον Νομό μας κατά 500 εκατ. Ευρώ, από 5,42 δις Ευρώ το 2018 στα 5,93 δις Ευρώ το 2022.

Τα «ξεφουσκωμένα» εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ισοδυναμούν με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, όπου η ακρίβεια έχει γίνει αισθητή σε όλα τα νοικοκυριά.  Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία η Κυβέρνηση μειώνει φόρους, στηρίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, αναλαμβάνοντας μέρος των χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και προβαίνει σε δύο αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει για άλλη μία φορά την πολιτική της συνέπεια, έχοντας στο επίκεντρό της την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.»