Στ. Γκίκας σε Ι. Πλακιωτάκη για Χρηματοδότηση Έργου Λιμένα Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών και Αφαλάτωσης Παξών

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, με βασικό θέμα τις λιμενικές υποδομές της Π.Ε. Κέρκυρας και την ένταξη έργων στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Νέαρχος».

Με δεδομένο ότι την επόμενη εβδομάδα προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη μελέτη για τον λιμένα του Αγ. Στεφάνου Αυλιωτών, ύψους 250.000 Ευρώ, ο Στέφανος Γκίκας συζήτησε με τον Υπουργό τον τρόπο της τελικής χρηματοδότησης του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάστηκε και η αντίστοιχη χρηματοδότηση άλλων λιμενικών υποδομών της Κέρκυρας.

Σε ότι αφορά στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Νέαρχος», ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό ζητήματα υποδομών και δικτύων διαχείρισης, μεταφοράς και διανομής ύδατος που απασχολούν έντονα τον Δήμο Παξών. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αφαλάτωση των 450 κυβικών, καθώς και στο δίκτυο ύδρευσης των Αντιπάξων. Ο κ. Πλακιωτάκης συμφώνησε με την πρόταση του Βουλευτή και θα ενταχθεί η αφαλάτωση των Παξών ως πρώτο έργο της Π.Ε. Κέρκυρας στο πρόγραμμα «Νέαρχος».

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η έλευση του πλωτού ασθενοφόρου στην Κέρκυρα, η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την μαρίνα της Λευκίμμης, η στελέχωση του Λιμενικού Σταθμού Παξών κ.α.

Ο κ. Γκίκας προσκάλεσε τον Υπουργό, Γιάννη Πλακιωτάκη, να επισκεφθεί εκ νέου την Κέρκυρα. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και το ταξίδι προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου 2021.