Συμμετοχή Στ. Γκίκα στη Σύσκεψη της ΠΙΝ με τον Γ.Γ. Εσωτερικών Μ. Στατριανουδάκη για τις ζημιές του «Μπάλλου»

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας της ΠΙΝ συμμετείχε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, όπου έγινε ενδελεχής παρουσίαση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία «Μπάλλος», αλλά και του μεγέθους των ζημιών που προκλήθηκαν. 

Ο Βουλευτής σημείωσε την σημασία του 1,1 εκατ. Ευρώ που έχει ήδη διατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Π.Ε. Κέρκυρας. Ωστόσο ζήτησε την υποστήριξη του κ. Σταυριανουδάκη, προκειμένου να εγκριθούν από την Κυβέρνηση στο μέγιστο βαθμό οι περαιτέρω χρηματοδοτήσεις για τις τεχνικές και σωστικές παρεμβάσεις.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας εξήγησε ότι το καθεστώς έκτακτης ανάγκης στο οποίο έχει κηρυχθεί η Π.Ε. Κέρκυρας επιτρέπει την ανάθεση και διεκπεραίωση σωστικών έργων με ταχείες διαδικασίες. Ανέφερε επιπλέον ότι με τον συντονισμό του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, τα συναρμόδια Υπουργεία θα προβούν στις παρεμβάσεις και στις εγκρίσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών. 

Ακολούθησε αυτοψία του Γενικού Γραμματέα σε σημεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, όπου παρουσιάστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα. Αύριο ο κ. Σταυριανουδάκης θα επισκεφθεί περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που επλήγησαν από προηγούμενες κακοκαιρίες.

Σημειώνεται ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νικόλαος Μηλιώτης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νικόλαος Μουζακίτης.