Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα για τα Ζώα Συντροφιάς

 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, είχε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας επί του σχεδίου νόμου «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ» και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο Βουλευτής μετέφερε στον κ. Πέτσα για μία ακόμη φορά τις επισημάνσεις της Ε΄ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου επί του βελτιωμένου σχεδίου νόμου, εστιάζοντας στην ανάγκη βελτίωσης ορισμένων διατάξεων και συγκεκριμένα αυτές που αφορούν στην αποστολή δείγματος DNA όσο και στην ημερομηνία έναρξης των προστίμων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επεσήμανε ότι στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκαν πολλές διορθώσεις και αλλαγές λαμβάνοντας υπόψη τα περίπου 28.000 σχόλια που καταχωρήθηκαν κατά την ανοικτή διαβούλευση. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε περαιτέρω βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου.

Μετά την συνάντηση ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα εκ νέου σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, προκειμένου να του μεταφέρω τις επισημάνσεις της Ε΄ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Ηπείρου – ουσιαστικά της Κυνηγητικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος – επί του σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Αν και έχουν γίνει πολλές ουσιαστικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξουν ορισμένες επιπλέον αλλαγές επί συγκεκριμένων διατάξεων υπό την μορφή Νομοτεχνικών Βελτιώσεων.»

(Φωτογραφία Αρχείου)