Δελτια Τυπου

Συνάντηση Στ. Γκίκα με τον νέο Διοικητή του Γ.Ν. Κέρκυρας  Λεωνίδα Ρουμπάτη

Συνάντηση με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα η προβληματική κατάσταση των δομών Ψυχικής Υγείας, οι ελλείψεις προσωπικού, ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των ΤΕΠ, θέματα επικουρικών ιατρών κ.α.

Ο Διοικητής παρουσίασε στον Στέφανο Γκίκα το σχέδιό του για την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  την λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων, την αναβάθμιση του ιατρικού – τεχνικού εξοπλισμού, την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα την πρώτη συνάντηση εργασίας με τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου μας, τον οποίο συγχαίρω για άλλη μία φορά επί τη αναλύψει των καθηκόντων του.

Μετέφερα στον κ. Ρουμπάτη την έγκριση δύο θέσεων επικουρικών ιατρών, ενός πνευμονολόγου και ενός αιματολόγου. Αναμένεται τα επόμενα 24ωρα η ανάρτηση της απόφασης στη Διαύγεια, ώστε το Νοσοκομείο να μπορέσει να προχωρήσει στην προκήρυξη των θέσεων.

Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας και για την κατάσταση την οποία παρέλαβε ο νέος Διοικητής, η οποία και θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Διαβεβαίωσα τον κ. Ρουμπάτη ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου, θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όσο και στο σύνολο των δομών Υγείας του Νομού μας.

 Συμφωνήσαμε, πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προγραμματιστεί νέα συνάντηση.»