Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπουργό Αθλητισμού για ΕΑΑΚ, ΚΓΣ, και με ΥΦΕΘΑ για Μετοχικά Ταμεία, αποστράτους και Διαπόντια

Δευτέρα, 23 Σεπτέμβριος 2013
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Αδριανό είχε πριν λίγα 24ωρα στην Αθήνα ο Στέφανος Γκίκας. Ο κ. Γκίκας μετέφερε στον Υπουργό την αγωνία του αθλητικού κόσμου της Κέρκυρας, αλλά και των πολιτών, για την κατάσταση στο Αθλητικό Κέντρο (ΕΑΑΚ) με τα προβλήματα της στατικότητας και της πυρασφάλειας που αυτό αντιμετωπίζει και ζήτησε την επίλυσή τους το ταχύτερο. Επίσης ο Στέφανος Γκίκας έθεσε το θέμα του κλειστού προπονητηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, το πρόβλημα της κακής κατάστασης ορισμένων γηπέδων στην Κερκυραϊκή περιφέρεια, το θέμα του Κρίκετ κ.α. Μετά την επίσκεψη, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ζήτησα αυτή τη συνάντηση για να θέσω και εγώ στον Υπουργό Αθλητισμού το θέμα της κατάστασης του ΕΑΑΚ που απασχολεί όλο το φίλαθλο κόσμο της Κέρκυρας και ζήτησα να βρεθεί λύση το ταχύτερο. Τόνισα ότι είναι απαράδεκτο η Κέρκυρα με τέτοια προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό, με ομάδα μέχρι χθες στην σούπερ λίγκα, κλπ, να μην έχει ένα αξιοπρεπές αθλητικό κέντρο. Ο Υπουργός ανέφερε ότι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου είναι σε επαφή με την Διοίκηση του ΕΑΑΚ, ότι πιστεύει ότι το θέμα της πυρασφάλειας θα επιλυθεί σύντομα, αλλά για το ζήτημα της στατικότητας εκτίμησε ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και αναζητεί λύση που να διασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλεια των φιλάθλων. Ανέφερε ότι ομάδα εμπειρογνωμόνων έχει παραδώσει έκθεση της κατάστασης του ΕΑΑΚ, η οποία και αποτελεί τη βάση συζήτησης.

Με τον κ. Υπουργό συζήτησα και το θέμα της έλλειψης προπονητηρίου του ΚΓΣ και ζήτησα την εξέταση δυνατότητας ένταξης και της Κέρκυρας στο πρόγραμμα κατασκευής – μέσω ΣΔΙΤ- κλειστού προπονητηρίου, το οποίο βεβαίως θα είναι των συγκεκριμένων προδιαγραφών που έχει θέσει το Υπουργείο. Τις επόμενες μέρες θα ενημερώσω τους ανθρώπους του ΚΓΣ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και εφόσον επιθυμούν θα το προχωρήσουμε.

Έθεσα επίσης στον Υπουργό, σε συνεννόηση με την ΕΠΣ, το θέμα των φτωχών γηπεδικών υποδομών στο νησί, και ζήτησα να εξετασθούν τρόποι για την βελτίωσή τους (π.χ. τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα σε κάποιο από αυτά). Βεβαίως το πρόβλημα είναι ότι τα γήπεδα ανήκουν στους Δήμους και τα οποιαδήποτε κονδύλια θα πρέπει να αιτηθούν από τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα και τον ευχαριστώ. Την εβδομάδα αυτή θα επικοινωνήσω και εγώ με τις αρμόδιες Διευθύνσεις.»

Εξάλλου στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Θανάση Δαβάκη όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα προβλήματα που απασχολούν τις Ενώσεις Αποστράτων των ΕΔ και τις χιλιάδες των αποστράτων, κ.α.

Ο κ. Γκίκας επανέλαβε τέλος την πρότασή του για απόσπαση στρατεύσιμου ιατρού στο ΤΕ Κερκύρας ώστε εφόσον απαιτηθεί, να καλύπτεται το κενό του ελλείποντος αγροτικού ιατρού στα Διαπόντια Νησιά.