Δελτια Τυπου

Συναντήσεις Στ. Γκίκα με Πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Αποστολάκο και Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε

Δευτέρα, 31 Μάρτιος 2014
Συναντήσεις με τον Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε καθώς και με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρη Αποστολάκο είχε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα, ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Κατά τη συνάντηση με τον κ. Τέντε, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της διαφθοράς στα εξοπλιστικά και οι προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από τον Εθνικό Συντονιστή, για να ελεγχθούν οι διαδικασίες των προμηθειών στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Από τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Γκίκας ζήτησε και ενημερώθηκε για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Οργανισμού, για τη νέα ΚΑΠ, για την πορεία των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ.α. Ο ίδιος έθεσε θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κέρκυρας. Ο κ. Γκίκας είχε επίσης ξεχωριστή συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη.

Σε δηλώσεις του ο Στέφανος Γκίκας μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Είχα δύο πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τον συμπατριώτη μας Εθνικό Συντονιστή κατά της Διαφθοράς Ιωάννη Τέντε, και τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρη Αποστολάκο, όπου είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για θέματα αρμοδιοτήτων τους.

Ειδικότερα, με τον κ. Τέντε, συζητήσαμε το ζήτημα των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων – που όπως γνωρίζουμε πριν από μερικά χρόνια η διαφθορά εκεί ήταν κυρίαρχη – και για την προσπάθεια την οποία καταβάλλει μαζί με τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο, για την πιο αποδοτική αξιοποίηση των θεσμικών δυνατοτήτων, ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά οι διαδικασίες των προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μάλιστα έχει ήδη συσταθεί Ομάδα Εργασίας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τη διερεύνηση των ειδικότερων θεμάτων, αρμοδιότητας του Εθνικού Συντονιστή. Ο κ. Τέντες ανέφερε ότι καταβάλλεται μια συλλογική πανεθνική προσπάθεια κατά της διαφθοράς, η οποία αποδίδει καρπούς. Στο πλαίσιο αυτό τις 11 Απριλίου 2014, θα γίνει ειδική Ημερίδα στη Βουλή όπου θα ενημερωθούν τα κόμματα.

Τώρα με τον φίλο Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, συζητήσαμε για διάφορα θέματα, όπως για τη νέα ΚΑΠ η οποία θα οριστικοποιηθεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα ισχύσει από το 2015 – να σημειώσω ότι τα δικαιώματα θα αποδίδονται πλέον με βάση τα στρέμματα καλλιεργήσιμης γης -, για την πορεία των πληρωμών και των εκκρεμοτήτων παλαιοτέρων ετών, για την δήλωση των δικαιωμάτων – όπου η ηλεκτρονική υποβολή τους έχει ήδη ξεκινήσει – καθώς και για τις δραστηριότητες του Οργανισμού, με πρώτη την Σύνοδο στην Κομοτηνή, από 9-11 Απριλίου 2014, όλων των αντίστοιχων Οργανισμών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ότι αφορά στην Κέρκυρα, ο κ. Αποστολάκος με ενημέρωσε ότι πιστοποιήθηκαν δύο φορείς στο νησί για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και αυτές είναι η «Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας» και η «Συνεταιριστική Κοινοπραξία Κέρκυρας», ενώ η κλασσική διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων θα ξεκινήσει μέσα στον Απρίλιο. Τέλος ζήτησα για άλλη μια φορά, την στελέχωση του Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα, με μόνιμο προσωπικό…».

me pr opekepe apostolako 31  2014

me iwannh tente 31  2014