Δελτια Τυπου

Το Ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών στη Συνάντηση Στ. Γκίκα με Διοικητή ΟΑΕΔ 

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Κύριο θέμα της συνάντησης απετέλεσε η πρόοδος των εργασιών στις εργατικές κατοικίες Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας. 

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι ο φάκελος για την συμπληρωματική σύμβαση βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ όσα πρόσθετα, διευκρινιστικά έγγραφα ζητήθηκαν, προσκομίσθηκαν εγκαίρως από την Υπηρεσία. Η επεξεργασία του φακέλου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, όπου και θα ακολουθήσει η υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης από τον ΟΑΕΔ και τον εργολάβο του έργου.

Επιπλέον, ο κ. Πρωτοψάλτης επεσήμανε ότι μετά την άρση της απαγόρευσης μετακίνησης στα νησιά λόγω του Covid-19, συνεχίζεται η εκτέλεση εργασιών στις εργατικές κατοικίες, όπου στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται κυρίως τοποθετήσεις μαρμάρων και σταμπωτών. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο των εργασιών θα συνεχιστεί μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης, αμέσως μόλις αυτή εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επισημάνθηκε ότι δέσμευση της εργολήπτριας εταιρείας είναι το έργο να παραδοθεί στους δικαιούχους 6 μήνες μετά την υπογραφή της συμπληρωματικής σύμβασης. 

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, το οποίο προβλέπει την απασχόληση συνολικά 36.500 ανέργων. Το επόμενο 10ήμερο αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόσληψη 8.300 ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, οι οποίοι θα απορροφηθούν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σε επιχειρήσεις Δήμων και Περιφερειών. Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι μετά τις αλλαγές του προγράμματος, το 75% της μισθοδοσίας και των εισφορών θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ και μόλις το 25% του μισθολογικού κόστους θα καλύπτεται από Δήμους, Περιφέρειες κλπ.