Δελτια Τυπου

Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη: «Εξετάζουμε την περαιτέρω Ενίσχυση των Δομών Ψυχικής Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας»

Την Κέρκυρα επισκέπτεται από το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, όπου συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανο Γκίκα, πραγματοποιεί ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με τους τοπικούς φορείς και επισκέψεις σε Δομές Υγείας.

Η Υφυπουργός και ο Βουλευτής πραγματοποίησαν εκτενή συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, για θέματα που αφορούν στην εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο και η ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας σε υλικοτεχνική υποδομή. 

Εξετάστηκε επίσης η δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης της περιουσίας και των ακινήτων του Νοσοκομείου, ώστε να δημιουργηθούν νέες δομές Ψυχικής Υγείας και όχι μόνον. 

Η Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών εν μέσω πανδημίας, η οποία παρέχεται και στην Π.Ε. Κέρκυρας από συνεργαζόμενες αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες. Η κα Ράπτη υπογράμμισε ότι η συμβουλευτική υπηρεσία θα συνεχίσει να παρέχεται για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η πανδημία και για όσο χρειαστεί. Δήλωσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα ενίσχυσης των τοπικών δομών Ψυχικής Υγείας, ώστε να μπορέσουν να προσφερθούν ανάλογες συμβουλευτικές υπηρεσίες και στους κατοίκους των Διαποντίων Νήσων και των Παξών, είτε με κινητές μονάδες είτε μέσω της τηλεσυμβουλευτικής.

Σε ότι αφορά στο χρόνιο αίτημα της μετεγκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, η Υφυπουργός εξήγησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι ώστε να υλοποιηθεί η μεταφορά του στο χώρο του Νοσοκομείου.

Η κα Ράπτη είχε επιπλέον την ευκαιρία να τοποθετήσει μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριο το θεμέλιο λίθο στον Ι.Ν. Αγ. Ειρήνης και Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, του οποίου η ανέγερση ξεκίνησε, μετά από χρόνια προσπαθειών, στο χώρο του Νοσοκομείου.

Επίσης, η Υφυπουργός Υγείας  μαζί με τον Βουλευτή επισκέφθηκαν το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας Αγ. Μάρκου, όπου σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 60-64 ετών με το εμβόλιο της Astra Zeneca και ευχαρίστησε τους εργαζομένους για την προσφορά τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κέρκυρα η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ.κ. Νεκτάριο, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Κέρκυρας, Μελίτας Ανδριώτη και του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Κώστα Ζορμπά, καθώς και με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου. 

Σταθμό επίσκεψης απετέλεσε και το Κοι.Σ.Π.Ε. «Νέοι Ορίζοντες», όπου η κα Ράπτη είχε την ευκαιρία να συγχαρεί το Προεδρείο του Δ.Σ. για την πολύ ουσιαστική δράση του και για την σημαντική Ευρωπαϊκή του διάκριση, αφού τον περασμένο Μάιο συμπεριλήφθηκε στον νέο οδηγό της ΕΕ με τίτλο «Καθιστώντας το Κοινωνικά́ Υπεύθυνο Δημόσιο Ενεργό́: 71 Περιπτώσεις Καλής Πρακτικής».

Τέλος, η Υφυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ενώ είχε συνάντηση και με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρο και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρη Καλούδη.

Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ της ΝΔ Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός.