Δελτια Τυπου

1 χρόνο μετά, οι πολίτες μετάνιωσαν, παντού απογοήτευση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, αγανάκτηση, μειωμένες προσδοκίες

Με αφορμή την συμπλήρωση 1 έτους από τις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ, Στέφανος Γκίκας, έκανε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ οι οποίες παρατίθενται κατωτέρω: 

«Συμπληρώθηκε σήμερα ένας χρόνος από τις Εθνικές Εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Πριν ένα χρόνο και για δεύτερη φορά, οι Έλληνες πολίτες ανέδειξαν πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα Πρωθυπουργό. Εδώ στην Κέρκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ένα συντριπτικό ποσοστό, που σημαίνει ότι οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, επιδοκίμασαν την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ το – καταστροφικό κατά την εκτίμησή μας – πρώτο 8μηνο του 2015. Παράλληλα έδωσαν στην ΝΔ στην Κέρκυρα ένα σημαντικά μειωμένο αριθμό ψήφων, που οδήγησε για πρώτη φορά στην απώλεια της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπησης.

Επί ένα χρόνο τώρα περιοδεύω σε όλο το νησί, από Βορρά μέχρι το Νότο. Η εικόνα όμως που συναντώ τους τελευταίους μήνες, δεν έχει προηγούμενο. Παντού απογοήτευση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, αγανάκτηση, μειωμένες προσδοκίες. Οι πολίτες φαίνονται μετανοιωμένοι.

Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού η οικονομία βαίνει από το κακό στο χειρότερο, η φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης βυθίζει την οικονομία στην ύφεση, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών, ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 90 δις ευρώ, η Υγεία καταρρέει, ο Δημόσιος Τομέας εγκλωβισμένος στην αριστερή ιδεοληψία των κυβερνώντων, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις, η φοροδιαφυγή έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι πολίτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. 

Ακόμα και αναπτυξιακά εργαλεία, όπως ο Αναπτυξιακός νόμος παραμένουν γράμματα κενά περιεχομένου.
Μπροστά σε αυτή την ζοφερή κατάσταση, ο Αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε προχθές στην Θεσσαλονίκη, μια Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες. Μια νέα κυβερνητική πρόταση που βασίζεται στο τρίπτυχο: χαμηλότεροι φόροι και εισφορές, νέο νοικοκύρεμα του Κράτους με περικοπές αχρείαστων δαπανών – όχι απολύσεις – και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων – αποκρατικοποιήσεων με παράλληλη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Μια πρόταση, απόλυτα ρεαλιστική, κοστολογημένη και εφαρμόσιμη από μια σοβαρή κυβέρνηση με τεχνοκρατική αντίληψη και μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μια πρόταση που δίνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα αφήσουμε τα Μνημόνια επιτέλους πίσω μας….

Και όχι μόνον αυτό. Από τον Ιανουάριο του 2015, παρατηρούμε μια προσπάθεια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλοίωσης των Θεσμών. Η κυβέρνηση προχωρά σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, καταργεί Ανεξάρτητες Αρχές, επεμβαίνει στην Παιδεία, καταργεί την Αριστεία, προωθεί την κοινωνική ισοπέδωση, αγνοεί ακόμη και την Ελληνορθόδοξη Πίστη.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης η επικίνδυνη συμπεριφορά της κυβέρνησης «θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος», και για τον λόγο αυτό η απομάκρυνσή του κ. Τσίπρα από την εξουσία συνιστά ιστορική αναγκαιότητα για τον τόπο.

Είναι λοιπόν πιθανό να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις και καλώ όλους τους φίλους να είναι σε εγρήγορση, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

Τέλος σε ότι με αφορά, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, όπως έπραξα αδιάλειπτα και τον τελευταίο ιδιαίτερα δύσκολο – λόγω της συγκυρίας χρόνο -, θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, κοντά στα προβλήματα του τόπου μας, σε διαρκή επαφή με το κέντρο, σε μια προσπάθεια να πείσουμε τους πολίτες και στην Κέρκυρα, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, μια άλλη ελπιδοφόρα κυβερνητική πρόταση, ένα άλλο μίγμα πολιτικής, ένα άλλο αξιακό πλαίσιο, που μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να φέρει σε πέρας και να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και έξω από τα Μνημόνια…».