10 ενεργές Εμβολιαστικές Γραμμές στην Π.Ε. Κέρκυρας από 1η Απριλίου

Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, είχε σήμερα το απόγευμα νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις εμβολιαστικές γραμμές που οριστικοποιήθηκαν για την Π.Ε. Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες συναντήσεις ο Βουλευτής είχε θέσει μετ’ επιτάσεως την ανάγκη λειτουργίας εμβολιαστικών γραμμών στα  Κέντρα Υγείας Λευκίμμης και Αγρού – Αγ.  Αθανασίου.

Από την ενημέρωση που είχε σήμερα ο κ. Γκίκας προκύπτει ότι το αίτημα έγινε αποδεκτό και συνεπώς από 1 – 3 Απριλίου 2021 ξεκινά η λειτουργία των νέων εμβολιαστικών γραμμών στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης και Αγρού – Αγ. Αθανασίου. 

Το ωράριο λειτουργίας όλων των Εμβολιαστικών Κέντρων θα είναι 8.00 πμ – 8.μμ, ενώ η δυναμικότητα θα είναι 60 εμβολίων της AstraZeneca την ημέρα στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και 72 εμβολίων της Pfizer την ημέρα στο Κέντρο Υγείας Αγ. Αθανασίου.

Επίσης, σε ότι αφορά στους Παξούς, οριστικοποιήθηκε η λειτουργία εμβολιαστικής γραμμής δυναμικότητας 72 εμβολίων της Pfizer την ημέρα.

Συνολικά, στην Π.Ε. Κέρκυρας από την 1η Απριλίου θα υφίστανται οι εξής 10 ενεργές εμβολιαστικές γραμμές: 4 γραμμές στο Γ.Ν. Κέρκυρας (3 Pfizer, 1 AstraZeneca), 2 γραμμές στο ΚΥ Κέρκυρας (Pfizer), 1 γραμμή στο ΚΥ Αγ. Μάρκου (AstraZeneca), 1 γραμμή στο ΚΥ Λευκίμμης (AstraZeneca), 1 γραμμή στο ΚΥ Αγρού – Αγ. Αθανασίου (Pfizer) και 1 γραμμή στο ΚΥ Παξών (Pfizer). Η συνολική δυναμικότητα θα ανέρχεται στα 684 εμβόλια την ημέρα.

Μετά την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, ο κ. Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, για την αποδοχή των αιτημάτων που έθεσα, ώστε να λειτουργήσουν ως Εμβολιαστικά Κέντρα όλα τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας. Φτάνουμε έτσι σε 700 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα. Πρόκειται για έναν ικανοποιητικό αριθμό για την Περιφερειακή μας Ενότητα, ενώ διευκολύνονται σημαντικά και οι πολίτες.

Θα παρακολουθώ από κοντά την εμβολιαστική διαδικασία και εφόσον απαιτηθεί, θα γίνονται βελτιωτικές κινήσεις.»