Δελτια Τυπου

Ένας χρόνος επικίνδυνων πειραματισμών και απίστευτου ερασιτεχνισμού που μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω

Πέμπτη, 28 Ιανουάριος 2016
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο τ. Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ:

«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανατρέποντας πρόωρα την κυβέρνηση Σαμαρά, ανέλαβε την Διακυβέρνηση του τόπου.
Ένας χρόνος, που η οικονομία μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω, ένας χρόνος επικίνδυνων πειραματισμών, ένας χρόνος απίστευτου ερασιτεχνισμού, ένας χρόνος που βιώσαμε το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο των κεφαλαίων, ένας χρόνος που είδαμε την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί, που είδαμε να διευκολύνεται άκριτα η δυνατότητα απόδοσης της Ιθαγένειας με αποτέλεσμα το χάος στο Μεταναστευτικό και στο Προσφυγικό, ένας χρόνος που είδαμε την επιστροφή του κομματικού κράτους, με σωρεία διορισμών συγγενών και φίλων, που είδαμε να καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας και να ελευθερώνονται 2000 βαρυποινίτες, που είδαμε ακόμη και να καταργείται η Αριστεία στην παιδεία!
Ένας χρόνος που ζήσαμε τον άκρατο λαϊκισμό, με τα «προγράμματα Θεσσαλονίκης» και τα «παράλληλα προγράμματα», ένας χρόνος που με την παρωδία του Δημοψηφίσματος, το μεγάλο «όχι» έγινε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ναι» και οι Έλληνες πολίτες χρεώθηκαν με επιπλέον 86 δις ευρώ.
Ένας χρόνος, που στην επέτειό του, βρίσκει όλες τις τάξεις των εργαζομένων στους δρόμους, από τους αγρότες μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες, από τους γιατρούς μέχρι τους δικηγόρους και από τους αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ, μέχρι τους μικρομεσαίους και τους εμπόρους. Όλοι, με μια φωνή, ζητούν αλλαγή πολιτικής, σοβαρότητα, ρεαλισμό και λύσεις στα προβλήματα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συσσώρευσε αυτό τον χρόνο.
Όπως έλεγαν οι παλαιοί πολιτικοί, η κυβέρνηση αυτή περιέπεσε σε αρνητική «αριθμητική»: πρόσθεσε λίγα, αφαίρεσε πολλά, πολλαπλασίασε τα προβλήματα και διαίρεσε τον λαό….
Το τέλος αυτής της περιπέτειας πλησιάζει. Οι Έλληνες πολίτες, δεν εμπιστεύονται πια τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουν την διαρκή επιδείνωση της ποιότητας ζωής τους, τις πολλές χαμένες ευκαιρίες και την έλλειψη προοπτικής και ελπίδας.
Σύντομα, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ, υπό την νέα της Ηγεσία, θα κληθεί και πάλι να αναλάβει τις τύχες αυτού του τόπου, να δώσει επιτέλους προοπτική και ελπίδα και με μια ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, να βγάλει οριστικά την χώρα από την πολύπλευρη κρίση. Ο καιρός πλησιάζει…
Σε ότι με αφορά, πριν από ένα χρόνο, οι πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, με μια ευρεία πλειοψηφία με ανέδειξαν εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω, άλλη μια φορά, γι αυτό. Ανεξάρτητα από την αρνητική τροπή που πήραν τα πράγματα τον Σεπτέμβριο, ο αγώνας μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, κοντά στους πολίτες και στα προβλήματα, και ελπίζω σύντομα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο αγώνας αυτός να δικαιωθεί. Δεν είναι εξάλλου ούτε λογικό, ούτε συνταγματικό, στην Κέρκυρα να μην εκπροσωπείται το δεύτερο κόμμα στην Βουλή…. »