Αγνοεί επιδεικτικά το πρόβλημα και Απαξιώνει την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Για το 2018 (!) παρέπεμψε την λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Απαντώντας στην Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κα Νίκη Κεραμέως σε συνεργασία με τον τ. Βουλευτή ΝΔ Κερκύρας κ. Στέφανο Γκίκα, για την ουσιαστική διάλυση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης παραδέχεται ουσιαστικά την απαξίωση της Υπηρεσίας, δεν αναφέρει τίποτε ούτε καν για απόσπαση Ιατροδικαστή στην Κέρκυρα, ενώ για την μόνιμη κάλυψη της θέσεως παραπέμπει για το 2018 και μετά! Το Υπουργείο απαγορεύει επίσης από το προσωπικό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας να συμμετέχει στις ιατροδικαστικές πράξεις, ενώ δεν επιτρέπει να χρησιμοποιείται ο χώρος και η υλικοτεχνική υποδομή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας.

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε:
«Μένω πράγματι έκπληκτος από την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ερώτηση που καταθέσαμε σε συνεργασία με την κα Κεραμέως για την διάλυση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, αφού δεν εκτιμήθηκε, ούτε η σοβαρότητα του θέματος, ούτε ο παράγων «νησιωτικότητα» της Κέρκυρας.
Ούτε λίγο – ούτε πολύ το Υπουργείο Δικαιοσύνης πληροφορεί τους πολίτες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, ότι δεν μπορεί να στείλει κάποιον Ιατροδικαστή για να καλύψει την θέση του κ. Αιβατίδη, διότι – λέει – θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποια άλλη Ιατροδικαστική Υπηρεσία της χώρας! Και ότι ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών μία (1) πρόσληψη για να καλυφθεί το κενό, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών του απάντησε ότι αυτό θα μπορεί να γίνει από το 2018 και μετά!!
Επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας πληροφορεί ότι πράγματι οι ιατροδικαστικές πράξεις μπορεί να γίνονται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, εφόσον βέβαια υπάρχει επίκουρος ιατρός ιατροδικαστικής ειδικότητας, αλλά απαγορεύει – αν είναι δυνατόν – στο υπάρχον προσωπικό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας να συμμετέχει στις ιατροδικαστικές πράξεις, ούτε επιτρέπει να χρησιμοποιείται ο χώρος και η υλικοτεχνική υποδομή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, από τον επίκουρο ιατρό και το προσωπικό του Νοσοκομείου, με την απίστευτη δικαιολογία ότι «το προσωπικό της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, δεν δύναται να ελέγξει την χρήση της υλικοτεχνικής υποδομής της Υπηρεσίας από το προσωπικό άλλων φορέων»! Λες και είναι υπηρεσίες και φορείς διαφορετικών κρατών!
Τι να πω. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν μπορεί να διαιωνίζεται μια οξύτατα προβληματική κατάσταση, να απαξιώνεται μια σημαντική Υπηρεσία, να ταλαιπωρούνται οι πολίτες και ανερυθρίαστα να μας λένε, περιμένετε μέχρι το 2018 και αν…. Η αβελτηρία αυτής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.».

Στο κατωτέρω link το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και της Απάντησης:
http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=305fd691-d98a-483e-ba54-a67a01390358