Δελτια Τυπου

Απαράδεκτη η κωλυσιεργία στο έργο κατασκευής του λιμένος της Ερείκουσας

Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011
Διήμερη επίσκεψη στην Ερείκουσα πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και Α΄ επιλαχών Βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Γκίκας προσκεκλημένος των τοπικών αρχών. Ο κ. Γκίκας συμμετείχε και στις εορταστικές εκδηλώσεις της 30ης Ιουλίου επί τη ευκαιρία της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης του ιστορικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Ερεικούσης.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε εκτενώς από τον Αντιδήμαρχο Ερείκουσας κ. Σπύρο Αργυρό, τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Κατέχη και τα αλλά μέλη του Συμβουλίου, αλλά και από κατοίκους του νησιού, για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα Ερεικούσης, όπως και τα υπόλοιπα Διαπόντια Νησιά.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ ενημερώθηκε για την μελέτη του λιμένος της Ερείκουσας και τις πολλές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην δρομολόγηση του έργου, το πάντα υπαρκτό πρόβλημα της θαλάσσιας συγκοινωνίας, το θέμα των υψηλών φορολογικών συντελεστών, των επιβαρύνσεων στις μεταφορές κλπ. Ο κ. Γκίκας μιλώντας στα μέλη του Τ.Σ. και σε κατοίκους της περιοχής, εξέφρασε την συμπαράστασή του στην διεκδίκηση των «αυτονόητων», όπως είπε, δηλαδή στην δημοπράτηση του λιμένους του νησιού, που καθυστερεί αδικαιολόγητα εξαιτίας γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, την μείωση του Φ.Π.Α. στα επίπεδα του Αιγαίου, στη βελτίωση της θαλάσσιας συγκοινωνίας και βεβαίως στην δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου, του Δήμου Διαποντίων Νήσων.

Μιλώντας για τα θέματα κεντρικής πολιτικής, εξέφρασε την πεποίθηση, ότι σύντομα η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση και με τις πολιτικές που έχει ήδη ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς, θα σταματήσει την οπισθοδρόμηση της χώρας, θα ανατάξει την οικονομία, θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη και θα προσέξει, ως οφείλει, τους οικονομικά ασθενέστερους, οι οποίοι έχουν περιέλθει στα απόλυτα όρια εξαθλίωσης από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες ανάπτυξης, που προσφέρουν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που αποδεδειγμένα υπάρχουν στην περιοχή των Διαποντίων και ανέφερε, ότι η ΝΔ όταν αναλάβει την εξουσία, θα προωθήσει με γοργούς ρυθμούς την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και θα ανακηρύξει άμεσα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Ο κ. Γκίκας ανέφερε επίσης, ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του θα προωθήσει και μέσα από το Κόμμα της ΝΔ, υπό την ιδιότητά του ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας, τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, με πρώτο την κατασκευή του λιμένος.