Απολογισμός Επίσκεψης Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κέρκυρα

Σάββατο, 19 Δεκέμβριος 2015
Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Επιμελητήριο, έκλεισε την επίσκεψή του στην Κέρκυρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το περίεργο δέμα που βρέθηκε έξω από το γραφείο του Νίκου Δένδια, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η εκδήλωση – με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η περιοχή και να επέμβουν οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας, χωρίς όμως να διαπιστώσουν κάτι – ο πολύς κόσμος που είχε συγκεντρωθεί παρέμεινε στην περιοχή και η ομιλία άρχισε με μια περίπου ώρα καθυστέρηση.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην χαμένη από τον εκλογικό νόμο, έδρα της Κέρκυρας, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «Μπορεί στη Βουλή να μας λείπει ο Στέφανος Γκίκας, αλλά για την ΝΔ, ο Στέφανος Γκίκας είναι ο Βουλευτής της Κέρκυρας».

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής, εκτίμησε ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί από την πρώτη Κυριακή, έδωσε έμφαση στο κεντροδεξιό στίγμα του κόμματος, ενώ για την αντιπολιτευτική τακτική απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα τόνισε ότι «η ΝΔ θα κινηθεί με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες. Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε».

Επεσήμανε ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από τη μεταβατική ηγεσία συνέβαλε καθοριστικά στη διαφύλαξη της ενότητας μετά το εκλογικό φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι δίνει «μάχη ιδεών» και πως το δίλημμα «νέος ή παλαιός» είναι «τεχνητό και διχαστικό».

Ανέφερε πολλές φορές ότι οι αρχές και οι αξίες του ιδρυτού της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή «μας εμπνέουν όλους», και τόνισε ότι «επί 41 χρόνια στο κόμμα έχω μάθει να τιμώ για την προσφορά τους όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας. Έχω αποδείξει άλλωστε έμπρακτα ότι σέβομαι την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας…»

Ο κ. Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» και είπε χαρακτηριστικά ότι «το πικρό ποτήρι θα το πιεί μόνος του, γιατί γέμισε ψέματα τον Ελληνικό λαό».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως ένα Συνέδριο μετά τις εσωκομματικές εκλογές «θα είναι μια διαδικασία διαλόγου με ανοιχτούς ορίζοντες για να προσδιορίσει την οργανωτική δομή της παράταξης και τις πολιτικές της προτάσεις. Σε αυτό θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις όλοι, και όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα επικαιροποιημένο πρόγραμμα για να αποκτήσει η χώρα πυξίδα για το αύριο και η ΝΔ κυβερνητική προοπτική».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μειμαράκης ανέφερε ότι συμβολικά θα επαναφέρει τον «πυρσό» στο σήμα της ΝΔ, υποδηλώνοντας έτσι την «επιστροφή στις ρίζες».

Τον πρ. Πρόεδρο της ΝΔ, παρουσίασε, εκ μέρους του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο τ. Βουλευτής Κερκύρας Στέφανος Γκίκας.

Στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο, παρέστησαν: ο Βουλευτής Β’ Αθηνών Νίκος Δένδιας, ο Βουλευτής υπ. Αττικής Γιώργος Βλάχος, οι πρ. Περιφερειάρχες Σπύρος Σπύρου και Σωτ. Βόσδου, οι Πολιτευτές Γ. Κοντός και Φ. Τσιμπούλη, οι πρ. Αντιπεριφερειάχες Χρ. Σκούρτης και Μαρία Καταβάτη, οι πρ. Δήμαρχοι Γ. Προβατάς, Κ. Χαλικιάς, Α. Γαρδικιώτης, Α. Σαγιάς, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Κέρκυρας Ν. Καλόγερος, οι πρ. πρόεδροι της ΝΟΔΕ κκ Δ. Σουβλάκης, Λ. Μέριανος και Θ. Αθανασίου πολλοί πρ. Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλά γνωστά κομματικά στελέχη και πλήθος κόσμου.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις του προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Μεϊμαράκης, αναφέρθηκε στα προβλήματα της Κέρκυρας, δηλαδή στο ζήτημα των αγροτικών επιδοτήσεων, των ελλείψεων του Νοσοκομείου, της διαχείρισης των απορριμμάτων κλπ, τονίζοντας ότι σε επαφή με τον τ. Βουλευτή Στέφανο Γκίκα θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες – κοινοβουλευτικές και μη – για την εξεύρεση λύσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μειμαράκης συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κκ Νεκτάριο, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μπρεντάνο, τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Μπράμο, πρ. Βουλευτές, πρ. Δημάρχους, Πολιτευτές, μέλη ΝΟΔΕ και πολλά κομματικά στελέχη.